Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pavelcova náplast na špatnou sezonu? Koupil si sporťák za 5 milionů!

Autor: pv

Na poslední sezonu v NHL by nejraději zapomněl. Brankář Ondřej Pavelec (29) se stal z jedničky týmu Winnipeg předraženým náhradníkem na farmě v nižší soutěži. Začátkem roku se však do branky Jets vrátil, ale zranění kolena pro něj znamenalo předčasný konec ročníku. Chuť si alespoň spravil luxusním žihadlem.

S platem 4 750 000 dolarů (119 mil. Kč) byl Pavelec v říjnu chvíli před startem NHL poslán z prvního týmu na farmu do klubu Manitoba Moose. Ani na chvíli ho nenapadlo, že by rozvázal kontrakt a odešel chytat do Evropy. „Ne, to byla absolutně nulová varianta, protože mám smlouvu na skoro pět milionů dolarů, a kdybych šel pryč, znamenalo by to, že to tady nechám… Což jsem nechtěl,“ řekl Pavelec v rozhovoru pro deník Sport.

Pavelec a jeho nové žihadlo za 5 milionů korun
Pavelec a jeho nové žihadlo za 5 milionů korun

Přestože se na přelomu ledna a února vrátil do branky Jets, jeho comeback neměl dlouhého trvání kvůli zranění kolena. Náplast na nešťastnou sezonu si tak dal až nyní. Gólman si koupil sporťák Ferrari FF, který stojí kolem 5 milionů korun. Jde o téměř pět metrů dlouhý kombík s velkým kufrem a pohon všech kol, jež zvládne vytočit ručičku tachometru až na 335 km/h!

Pozor tedy na 660 koní pod kapotou. Před čtyřmi lety neukočíroval kousek od Kladna Pavelcův kumpán Jakub Voráček Ferrari California a byla z toho nehoda, po které byla škoda na modrém sporťáku 3 miliony korun. V létě 2012 se nehoda nevyhnula ani samotnému Pavelcovi, když na Kladně narazil do vozu zastavujícího na stopce. Policie zjistila, že před jízdou český reprezentant požil alkohol a v krvi měl 2 promile! Tehdy dostal trest v podobě zákazu řízení na 20 měsíců a půlroční podmínku.