Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kdo zmaloval tvář šéfa biatlonu Hamzy? Sám šel s pravdou ven

Autor: iSport.cz

Vyhlášení ankety Biatlonista roku 2017 nabídlo kromě suverénního vítězství Gabriely Koukalové i úsměvný moment. Prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza dorazil do prostor Národního domu na Vinohradech jak po tréninku s profesionálním boxerem. Proč je jeho tvář samý šrám, musel na pódiu samozřejmě vysvětlit.

Nejlepší pětici českých biatlonistů sezony 2016/17 vyhlašovali společně předseda českého biatlonového svazu Jiří Hamza a Milan Štěch , předseda Senátu.

Po vystoupání obou mužů na pódium se moderátor galavečera Jaromír Bosák nejprve zdvořile otázal Hamzy na dojmy ze skončené sezony. "Tak já si myslím, že nemůžu být nespokojen, a chci poděkovat všem v sále, protože bez vás by to nešlo. Děkujeme a jsme na vás hrdí," vysekl poklonu první muž českého biatlonu.

Galavečerem provázel herec, reklamní režisér a moderátor Jakub Kohák
Galavečerem provázel herec, reklamní režisér a moderátor Jakub Kohák

Pak se ke slovu dostal Jakub Kohák , známý bavič a reklamní i televizní režisér, a položil dotaz na tělo. Respektive přímo na Hamzův obličej, který zdobilo několik šrámů a odřenin. "Vy jste asi musel někoho hodně naštvat," rýpnul si příležitostný herec a moderátor Kohák.

"Kolo jsem naštval," opáčil s úsměvem Hamza.

Šéfa svazu vtipně popíchl i čtvrtý nejlepší biatlonista roku Michal Krčmář , který na pódium přinesl i přídavná kolečka na kolo.

"Není to totiž poprvé, co boural," práskl na Hamzu Krčmář, čímž rozesmál celé publikum. "My máme našeho prezidenta strašně rádi a neradi bychom, aby se mu něco stalo i do budoucna. Tak jsme pro něj sehnali tato kolečka, která používají malé děti, nevím, jestli je pan Hamza ve vývoji přeskočil. Není ostuda se ktomu vrátit, bude to přeci jen bezpečnější," hlásil Krčmář.

"Já děkuju a hned zítra je namontuju," smál se pobavený Hamza. A jak anketa dopadla? V hlasování členů Českého svazu biatlonu získala Gabriela Koukalová 175 bodů a suverénně porazila Ondřeje Moravce (100 bodů). Na pomyslných stupních vítězů skončila třetí Eva Puskarčíková (91 bodů), která je zároveň "skokankou" roku.