3. května 2017 • 21:35

Vládkyně Koukalová: Mám muže s velkým M! Dojala ji nemocná sestra

Autor: Daniel Ryl, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český biatlon má opět po roce stejnou královnu. Gabriela Koukalová na středečním galavečeru získala cenu pro nejlepšího biatlonistu sezony a na pódiu dojala téměř všechny přítomné. Dokonce došlo i na slzy, když vyznávala vděk svému manželovi Petru Koukalovi, trenérům a vyjádřila podporu své nemocné sestře.



Vláda biatlonové královny pokračuje. Gabriela Koukalová obhájila pozici nejlepší biatlonistky roku a opět po roce si z biatlonového galavečeru odnesla hlavní cenu. Mistryně světa zvítězila před Ondřejem Moravcem a Evou Puskarčíkovou .

„Ocenění si hrozně vážím. Jsem pyšná na to, kam se nám za posledních pár let podařilo dostat. Chtěla bych poděkovat Ondřeji Rybářovi a Zdeňku Vítkovi, kteří se o nás dobře starají. Zdenda je skvělý člověk a někdy mě bere více jako lidskou bytost, a ne jako stroj na výsledky, toho si vážím,“ dojala svého trenéra.

Pořádné emoce však přišly vzápětí, když Koukalová pokračovala v děkovné řeči. „Velké díky patří také mému manželovi, který je muž s velkým M. Chci říct, že je mi obrovskou inspirací a je to velká osobnost,“ zasekla se dojetím a pokračovala: „Jestli jsem něco vyhrála, tak jeho a chci, abyste měli stejné štěstí jako já,“ uvedla se slzami v očích.

Gabriela Koukalová utírala slzy do kravaty Jakuba Koháka
Gabriela Koukalová utírala slzy do kravaty Jakuba Koháka

Moderátor Jakub Kohák vzápětí přišel s otázkou, jaké jsou nejbližší plány české královny biatlonu. Odpovědí však nebyly medaile ani děti. „Teď je to trochu nešťastné téma. Moje sestra bojuje s těžkou nemocí, tak bych jí chtěla pomoci,“ umlčela sál.

Jaké má Koukalová nejbližší plány? „Teprve v těchto dnech si plně uvědomuji, co se mi podařilo. Mám to tak, že ten intenzivní pocit prožitku se u mě dostavuje se zpožděním. Vzpomínky jsou neuvěřitelně silné a teď na začátku přípravy mi současně pomáhají vrátit se k tréninkové dřině,“ řekla po svém triumfu.

Probíraný a plánovaný konec kariéry neplánuje, ale zároveň přiznává, že se její konec blíží. „Nikdo není nenahraditelný a ani já nejsem. Bude to v pohodě,“ uvedla česká hvězda, kterou fanoušci milují.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud