Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Cvičí si ho krásná Miss? Šulákův rok snů: Z rakouské ligy až na MS i prcek

Autor: top

Prožívá rok zázraků. Loni se mu na konci května narodil syn, letos to obránce Libor Šulák (23) dotáhl z rakouské ligy až na mistrovství světa. A včera na něm poprvé oblékl zápasový dres!

Téměř dva týdny fungoval ve Francii spíše jako turista. A nasával atmosféru velkého turnaje. „Je to velká motivace do budoucna, když vidíte ty profíky z NHL, co sedí v kabině. Jsou to zkušenosti k nezaplacení,“ vykládal.

S přítelkyní Martinou (21), která za ním přiletěla, courali po památkách. Eiffelovka, Vítězný oblouk, Sacré Coeur... Ale na trénincích nic neflákal. A včera ho trenéři zapsali na poslední volné místo na soupisce!

Program čtvrtfinále MS v hokeji 2017: Česko vyzve Rusko v Paříži »

S přehlídkovým molem má Martina zkušenosti.
S přehlídkovým molem má Martina zkušenosti.

Cesta k tomu byla klikatá. Jak jinak. Extraligu sice okusil už jako devatenáctiletý v dresu Chomutova, pak se ale nedohodl na podmínkách a předloni odešel do Znojma hrát EBEL. „Že bych se odtud dostal až na světový šampionát, to mě samozřejmě tehdy vůbec nenapadlo. Vždy jsem byl zvyklý zůstávat nohama na zemi,“ říká rodák z Pelhřimova.

Česko - Švýcarsko 1:3. Musíme zlepšit vstup do zápasu, pozitivem je výkon Pastrňaka, říká redaktor iSport.cz
Video se připravuje ...

Od páté třídy hokejově rostl v Havlíčkově Brodě. Tady také před pěti lety potkal ženu svého života, nadšenou cvičitelku Martinu, která skončila v roce 2014 třetí v soutěži Miss Aerobic. „Doma v Přibyslavi má svůj aerobic klub. Spolu s ním ještě zvládá školu a starost o syna. Je strašně šikovná,“ říká o ní obdivně. Cvičí s ním i doma? „Moc ne. Já se nenechám,“ směje se Šulák.

Dítě prý mladý pár úplně neplánoval. „Ale jsem za prcka hrozně rád. Určitě bych na tom nic neměnil. Je zdravý. A je s ním děsná sranda,“ říká pyšný táta.

Ideální scénář? Přivézt synkovi jako hračku medaili. A pak konečně požádat Martinu o ruku. „Udělám to co nevidět. Je to tak trochu formalita. Chci, aby přítelkyně měla stejné jméno jako já a malej,“ plánuje veselku Šulák, jenž s rodinou v příští sezoně zamíří na první zahraniční angažmá do finského Lahti. A pak třeba do vysněné NHL?

Vše o MS v hokeji 2017 čtěte ZDE »