Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Švédsko vítalo hokejové šampiony! Na party je doprovodily stíhačky

Autor: pv

Zažili uvítání hodné šampionů! Švédští hokejisté si po nedělní výhře ve finále MS nad Kanadou užívali oslavy v německém Kolíně nad Rýnem a druhý den v bujarém veselí plynule pokračovali už doma v hlavním městě Stockholmu. Hráče nerozladilo ani zdržení na letišti a vychutnali si velkolepou domácí párty.

Ani mistři se nevyhnuli komplikacím. Let z Německa měl dvouhodinové zpoždění, ale už ve vzduchu si užívali hráči královských výsad. Letadlo s hokejisty a realizačním týmem doprovázely ve vzdušném prostoru nad Švédskem dvě stíhačky JAS 39 Gripen, které využívá i česká armáda.

Po přistání kolem 15. hodiny stroj se šampiony slavnostně pokropily dva hasičské vozy. Kvůli časové tísni se zlatí hrdinové rychle nasoukali do autobusu a přijeli do letištního terminálu, kde je čekala tisková konference.

Švédští šampioni si udělali společný snímek s královskou rodinou
Švédští šampioni si udělali společný snímek s královskou rodinou

Návštěva v paláci

Z letiště pak týmový autobus doprovodila policejní eskorta. Hráči totiž uháněli do Královského paláce, kde už na ně čekala panovnická rodina včele s korunní princeznou Victorií, princem Danielem a princem Carlem Philipem. Přijetí se bohužel nemohl zúčastnit král Carl Gustaf a královna Silvia, kteří jsou na státní návštěvě Indonésie.

Zaplavené náměstí

Po oficialitách už se zábava naplno rozjela. Vpodvečer dorazil celý tým na Sergelovo náměstí v centru Stockholmu a společně s tisícovkami fanoušků hokejisté Švédska znovu zapili titul z letošního mistrovství světa. Stylově přitom měli na hlavě zlaté helmy.