Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Novotná (†49) pořídila dům u Brna, bývala v něm s partnerkou: Foto na rozloučenou

Autor: nem

Šampionka Jana Novotná (†49) byla... Byla! Člověku se při tom vyhrknou slzy z očí... Byla šikovná a cílevědomá žena. Vysnila si stavení a pořídila si ho. Bydlela v něm s přítelkyní, jenže… S jejím životem si pohrál krutý osud…

„Tenisový kurt ani bazén nechci, ale z domu musí být krásný výhled,“ naplánovala si Jana vilku. Pro sebe a pro svoji partnerku.

Během kariéry přebývala Jana Novotná v Belgii a patnáct let žila na Floridě. V roce 2010 se vrátila na Moravu a ve vísce Omice patnáct kilometrů od Brna si koupila domek. Splnil její představu okouzlující vyhlídkou do údolí říčky Bobravy. Kochala se tím pohledem s přítelkyní, někdejší polskou tenistkou Iwonou Kuczyňskou (56), která hrávala čtyřhru s Martinou Navrátilovou nebo s Cyrilem Sukem.

Jana Novotná fandila Štěpánkovi s Berdychem hodně zaujatě
Jana Novotná fandila Štěpánkovi s Berdychem hodně zaujatě

Jana si užívala vztah, až když odložila raketu. Během kolotoče zápasů na okruhu totiž cítila, že je to pro ni překážka. „Když se tenista zamiluje nebo chce mít dokonce děti, jeho kariéru to neovlivní. Holka si to dovolit nemůže. Pokud chce hrát na nejvyšší úrovni, tak láska musí stranou. Je spousta hráček, které mají vztah, ale jakou to má cenu?“ ptala se světa i sama sebe Jana Novotná.

Bývaly s Iwonou k vidění při oficiálních příležitostech. Svorně fandily českým mužům v Davis Cupu a ženám ve Fed Cupu, ale královna londýnského All England Clubu Jana o své partnerce nikdy nemluvila. „Jen proto, že jsem úspěšná, nemusí hned všichni vědět, co mám, s kým žiju, kde bydlím nebo jaké řídím auto,“ vysvětlovala Novotná.

Říká se, že v posledním čase už spolu nežily, nicméně Iwona včera zveřejnila na sociální síti společný snímek jako vzpomínku. Ano, na Janu se zapomenout nedá!

Zemřela tenistka Jana Novotná (†49): V posledním rozhovoru vzpomínala na vrchol!
Video se připravuje ...