Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Bolkův trest za jízdu v opilosti. Za volant může dřív, vysvětlil, proč řídil s alkoholem

Autor: bk

Gólman Petr Bolek, který patří do kádru Viktorie Plzeň a momentálně hostuje v druholigovém Sokolově, zná definitivní verzi trestu za řízení s alkoholem v krvi. Ostravský soud ho potrestal zákazem řízení na 2,5 roku a pokutou 150 000 korun. Zkušený brankář v úterý stanul před ostravským soudem, kde vysvětloval, proč usedl za volant s 2,26 promilemi v krvi. Informaci přinesl Deník.

Bolek předstoupil v úterý před Okresní soud v Ostravě. Ke svému činu se přiznal a zopakoval, že svého jednání lituje. Dlouholetý gólman Plzně promluvil o tom, proč řídil v létě opilý.

„Volala mi moje žena, se kterou jsme čekali dítě. Měli jsme dva týdny před porodem. Řekla mi, že krvácí. Bohužel jsme s kamarádem nesehnali taxíka. V tom stresu jsem situaci špatně vyhodnotil, sedl do vozidla a jel za ní,” cituje Bolka server Deník.

Bolka zastavila policejní hlídka v jeho rodné Ostravě při běžné silniční kontrole v noci na 7. července. Při dechové zkoušce se ukázalo, že před jízdou pil alkohol. V krvi mu policisté naměřili 2,26 promile.

Třiatřicetiletý gólman před soudem přiznal, že před jízdou za těhotnou manželkou vypil osm dvanáctistupňových piv. „Nyní vím, že to byla veliká chyba. Největší v mém životě,” litoval Bolek.

Pykal i v klubu, měl přijít o pět platů

Bolek původně dostal tříletý zákaz řízení a pokutu 150 tisíc korun. Proti zrychlenému rozsudku podal takzvaný odpor a soud se tak jeho případem zabýval v hlavním líčení.

Úterní jednání bylo velmi rychlé a soud nakonec Bolkovi trest zmírnil. Gólman od něj vyšel  se stejnou pokutou, zákaz řízení mu platí na dva a půl roku, čímž je o půl roku kratší než v původním rozsudku. Bolek se proti verdiktu neodvolal a přijal ho.

Za svůj čin pykal i v klubu. „Hráč se dopustil vážného prohřešku, který nemíníme tolerovat. Za své jednání byl ihned tvrdě potrestán v rámci klubových možností a pravomocí. Byla mu udělena velmi vysoká pokuta a provedena další interní opatření,“ uvedl generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek krátce poté, co Bolkův prohřešek vyšel na veřejnost.

Podle informací Sportu dostal Bolek pokutu ve výši pěti měsíčních platů, což je přibižně jeden milion korun.

Bolek nakonec nezůstal ani v kádru Viktorie Plzeň, zkraje září zamířil na hostování do druholigového Sokolova. Pod Pavlem Horváthem zde odchytal většinu zápasů podzimní části sezony.

V Plzni řídil pod vlivem alkoholu v minulosti David Limberský , kterého chytila policejní hlídka v Praze v září před dvěma lety. Letos na jaře po skončení ligové sezony boural v opilosti i záložník Aleš Čermák, tehdy ještě jako hráč Sparty.