Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Ledecká se stěhovala z olympijské vesnice: Na zlato zaútočí na sjezdovce za barákem!

Autor: zal

Zisku druhého zlata na olympiádě v Pchjongčchangu podřídila Ester Ledecká (22) vše. Aby se vyhnula zbytečnému cestování, bydlí s rodiči a fyzioterapeutem skoro přímo na snowboardovém svahu.

Blíž už rozbít svůj tábor nemohla. Na sobotní kvalifikaci paralelního obřího slalomu vyrazila Ester z apartmánů, které těsně sousedí se závodní sjezdovkou. Ač »pistu« ze svých oken nevidí, hned za budovami se tyčí mohutná lešenářská konstrukce divácké tribuny.

Bokwang, který hostí snowboardové a freestylové disciplíny, není žádné nablýskané středisko evropského střihu. Několik výškových budov s ubytováním přímo u lanovek působí zvenčí šedým dojmem a nejinak vypadají i za nimi schované menší apartmány, kde se ubytovala právě Ester.

Ester Ledecká na lanovce při snowboardovém tréninku v doprovodu svých rodičů
Ester Ledecká na lanovce při snowboardovém tréninku v doprovodu svých rodičů

O nějakém luxusu nemůže být ani řeč – třeba pro pohodlnější matraci jí musel fyzioterapeut zajet k českému týmu do olympijské vesnice. Ale ten hlavní účel bydlení splňuje. „Nemusím brzo vstávat a kodrcat se autobusem,“ vysvětlila Ester. Cesta z Pchjongčchangu sem totiž trvá až hodinu.

Z vesnice se Ledecká odstěhovala přesně před týdnem a po dvoudenním »mezipřistání« u pro ni zlatého svahu pro lyžařské super-G v sobotu zakotvila přímo u sjezdovky pro svou snowboardovou disciplínu. „Jsem ráda, že jsem mohla být ve vesnici, ale co si budeme povídat, na svěťáku je to trochu pohodlnější,“ přiznala, že jí bydlení v bytě po osmi lidech a s papírovými stěnami k srdci nepřirostlo.

A stejně musí autem...

Nebýt to olympiáda, mohla by Ester na závodní svah rovnou v pantoflích, jak ho má blízko. Jenže teď je celý areál sjezdovek oplocený a vstup je umožněn jen zvláštními vchody, ke kterým to má česká hrdinka Her stovky metrů. A tak nakonec stejně usedá do auta. Ale oproti trmácení se z vesnice je to opravdu jen formalitka.

9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové
Video se připravuje ...