Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Anglii vzpomínají na české fotbalisty: Řepka byl rapl, Berger měl svůj rituál

Autor: pv

V britské Premier League zanechali nesmazatelnou stopu. Na některé české fotbalisty nemohou v Anglii stále zapomenout, přestože hráči jako Patrik Berger, Vladimír Šmicer nebo Tomáš Řepka už před lety ukončili kariéru. Co o nich prozradili někdejší spoluhráči?

Patřil k fotbalistům s nejobávanější levačkou na světě. Záložník Patrik Berger byl hvězdou Liverpoolu a ve slavném klubu strávil přes pět sezon a hodně na sobě dřel.

„Patrik Berger a Jamie Carragher potřebovali pořád trénovat, aby při ostrých zápasech nepřišli o sebevědomí. Kdybych k tomu přistupoval jako oni, byl bych v hajzlu, příliš unavený,“ prozradil jejich někdejší spoluhráč z Liverpoolu Dietmar Hamann v knize Liverpool FC: Příběhy legend.

Patrik Berger a Vladimír Šmicer s trenérem Liverpoolu Jürgenem Kloppem
Patrik Berger a Vladimír Šmicer s trenérem Liverpoolu Jürgenem Kloppem

O českých hráčích se rozpovídala i klubová legenda Steven Gerrard a zavzpomínal na dobu, kdy začínal nastupovat za tým z Anfield Road. „Pravidelně jsem pozoroval Patrika Bergera, Vladimíra Šmicera, Samiho Hyppiäho a další. Sledoval jsem způsob, jak si počínají v zápasech, šatně i autobusu. Byli to opravdoví profesionálové.“

Kromě českých hvězd hrajících za Liverpool padla zmínka i na jejich krajana, který hrál ve West Hamu United. „V tom klubu hráli tehdy velcí fotbalisté. Například Tomáš Řepka , český obránce a rapl,“ řekl o někdejším řízném stoperovi britský fotbalista Neil Mellor.

Řepka v TIKI-TAKA: Za mě by si to Baroš nedovolil! Jak ho uzemnil v Anglii?
Video se připravuje ...