20. dubna 2018 • 15:15

Čech o tom, jak Wenger oznámil konec: Odchod ovlivní Premier League

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle brankáře Petra Čecha je trenér Arséne Wenger nejen legendou Arsenalu, ale také legendou anglického fotbalu. Bývalý reprezentant proto doufá, že v posledních zápasech dají fanoušci najevo, jak moc si francouzského kouče, který po sezoně po 22 letech z londýnského klubu odejde, váží.



"Za poslední dvě sezony se hodně diskutovalo, jestli trenér zůstane nebo jak dlouho zůstane. A dneska před tréninkem nám oznámil, že dokončí sezonu a končí," uvedl Čech , který do Arsenalu přišel před třemi lety a před tím Wengera zažil jako soupeře během působení v Chelsea.

Wenger působí v Arsenalu od roku 1996 a třikrát s ním vyhrál anglickou ligu, kde byl nejdéle sloužícím trenérem. Navíc na cestě za posledním titulem v roce 2004 s týmem neprohrál jediný zápas a také dokázal "Kanonýry" devatenáctkrát za sebou dovést do základní skupiny Ligy mistrů.

"Jeho odchod bude mít velký vliv na klub i samotnou Premier League. Za dvacet let působení je legendou Arsenalu i legendou anglického fotbalu," přidal Čech v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje. "Zaslouží si uznání a respekt a to, že to takhle oznámil, dává fanouškům možnost se s ním v posledních zápasech rozloučit a ukázat mu, jak moc si ho váží," dodal.

Wengera na lavičce Arsenalu čeká posledních pět zápasů v anglické lize, ve které se londýnský klub mimo jiné představí na hřišti Manchesteru United a ročník zakončí v Huddersfieldu. V Evropské lize nastoupí Arsenal k semifinálovému dvojzápasu s Atlétikem Madrid.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud