Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Čech: Česku dělají reklamu jen skandály. Připouští, že by tu nemusel žít!

Autor: sjs

Od roku 2002 žije v zahraničí. Nejdříve fotbalový brankář Petr Čech působil ve Francii a po dvou letech zamířil do Anglie, kde s rodinou žije dosud. Ke sto letům republiky se rozpovídal o tom, jak Česko vnímají cizinci. A nedělají si často jen pozitivní obrázek.

Ať už ve Francii, tak i v Anglii měl stovky spoluhráčů z různých koutů světa. Jak podle Petra Čecha vnímali Českou republiku a znají ji vůbec?

„Troufnu si tvrdit, že naprostá většina z nich to ví. A někdy na to i přijde řeč, protože Prahu navštěvuje hodně lidí. Jsem rád, že Praha má velice dobré renomé a lidi tam rádi jezdí,“ tvrdil Čech v rozhovoru pro Magazín MF Dnes.

Štěpánek s parťáky bavili fanoušky i přítomné týmové kolegy Petra Čecha, Pavla Nedvěda a Jaromíra Jágra
Štěpánek s parťáky bavili fanoušky i přítomné týmové kolegy Petra Čecha, Pavla Nedvěda a Jaromíra Jágra

Nejvíc se podle gólmana Arsenalu cizincům v souvislosti s Českou republikou vybaví Praha a pivo. Ne vždy je Česko vnímána jako pohodová země.

„Když se objeví nějaký skandál, ať už politický, nebo jiný. To nám v poslední době, bohužel, dělalo největší reklamu. Ale těžko říct, jakou má Česko pověst ve světě, zase takový přehled nemám,“ řekl Čech, který ještě neví, jestli se jednou do své vlasti s rodinou vrátí. „Všechno záleží na rodině i na mojí práci. Rozhodnu se podle toho, co budu dělat po kariéře.“