Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Pracháč z Beverly Hills! Pilot formule 1 Ricciardo si koupil luxusní sídlo

Autor: pv

Pochází z Austrálie, ale rozhodl se zakotvit mezi americkou smetánkou. Pilot formule 1 z týmu Red Bull Daniel Ricciardo si totiž koupil dům v Kalifornii a přímo ve slavné části Beverly Hills, kde žijí většinou jen boháči. Kolik za moderní sídlo zaplatil?

Ricciardo si letos podle základního platu bez bonusů přijde na 6 milionů dolarů (138 milionů korun). S odměnami za umístění v šampionátu a reklamními smlouvami si vydělá ještě o pár stovek tisíc dolarů víc. Za pár dní ho čeká poslední Velká cena v Abú Zabí, která je i jeho posledním závodemv barvách Red Bullu.

Po pěti sezonách přestupuje do tovární stáje Renault a podle spekulací dostane od francouzské automobilky pohádkový plat 35 milionů dolarů (805 milionů korun) ročně. Za dva roky v týmu Renault si tak přijde na 70 milionů dolarů (1 610 000 000 korun)!

Pro Australana tak nebyl problém, aby si mohl koupit moderní sídlo v Beverly Hills za 8 750 000 dolarů (201 milionů korun). Jeho nový dům má pět pokojů a stejný počet koupelen, velkou šatnu a obývací pokoj, bazén s rozlehlou terasou, garáž pro dva vozy a zahradu, kde je mezi dvěma palmami zavěšena houpací síť. Ideální místo na odpočinek po náročné sezoně. 

Dům Ricciarda skoro za 9 milionů dolarů
Dům Ricciarda skoro za 9 milionů dolarů

Témata:  penízedůmformule 1RicciardoVIPsport