Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Únos! Reprezentant Nigérie, který hrál proti Slavii, trpěl. Za matku musel platit dvakrát

Autor: ris

Detektivku se šťastným koncem na vlastní kůži zažil nigerijský fotbalový reprezentant Samuel Kalu (21). Před týdnem v jeho vlasti vychytralí lotři unesli matku a i přes zaplacení výkupného ji ne a ne vrátit!

Nynější spoluhráč českého záložníka Jaroslava Plašila z Bordeaux a někdejší útočník slovenského Trenčína neměl v těžkých chvílích na fotbal ani pomyšlení. Vždyť jeho maminku Juliet loupežníci vytáhli za bílého dne na ulici z auta, v němž vezla další děti.

Aby matku vysvobodil, poslal únoscům požadované 3 miliony nigerijských nair, což je zhruba 7390 eur (cca 190 tisíc korun).

A nic!

„Čekali jsme celou noc. Přitom nás ujišťovali, že jí propustí,“ řekl zoufalý Kalu v rozhovoru pro nigerijská média.

Místo matky tak lumpové poslali do Francie další požadavek! Tentokrát už na 15 milionů nair, což je asi 950 tisíc korun. „Vyjednávání stále pokračují. Doufejme, že všechno dopadne dobře,“ oznámil policejní komisař nigerijského státu Abia.

A skutečně; všechno se nakonec v dobré obrátilo! Juliet únosci propustili v noci z pondělí na úterý. „Už je u svých blízkých. Okolnosti jejího vydání zatím nejsou objasněny, ale ve vyšetřování budeme pokračovat a věřím, že pachatele dostaneme před soud,“ doufá policista.  

Útočník Bordeaux Samuel Kalu v akci
Útočník Bordeaux Samuel Kalu v akci