Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zpověď ligového fotbalisty: Hazard, chlast, dluhy a rozvod. V Bohnicích to bylo drsný!

Autor: sjs

Démoni ho pohltili. Devětadvacetiletý fotbalista Tomáš Fabián hrávající v nedávné době za Mladou Boleslav podlehl hazardním hrám a do toho přidal ještě závislost na alkoholu. Našel však v sobě odvahu vše vyřešit a dobrovolně nastoupil na odvykací kůru, která byla velice drsná.

Častá zranění ho vehnala do náruče heren. „Po první operaci kyčle jsem se dozvěděl, že už se nemusím vrátit k fotbalu. Bylo mi jednadvacet. Po druhé jsem byl zralý na invalidní důchod. Pak mi museli dvakrát na každém koleni operovat meniskus, do toho plastiku vazů v kotníku a depresi jsem utápěl v kasinu. Tam mi bylo dobře,“ prozradil Fabián v Magazínu MF Dnes.

Tomáš Fabián v dresu Boleslavi v souboji se sparťanem Ondřejem Zahustelem
Tomáš Fabián v dresu Boleslavi v souboji se sparťanem Ondřejem Zahustelem

V pokeru se mu dařilo vyhrávat a hlídal si výdaje na hru. Pohltila ho ale ruleta a to byl konec. „Zatímco při ruletě a na automatech vás kasino vždycky obere, poker ovlivnit můžete. Myšlením, fintami, intuicí,“ řekl fotbalista, který si kartami vydělal přes půl milionu, aby je pak utopil právě v automatech a na ruletě.

Co je s Feninem? V televizním pořadu nebyl ve formě
Video se připravuje ...

Do toho se přidalo časté pití, a pak už se Fabián rozhodl vyhledat odbornou pomoc, aby se dostal ze začarovaného kruhu.

„V Bohnicích mě po úvodním pohovoru zaškatulkovali mezi alkoholiky. Jejich jednání bylo nekompromisní. Ještě teď z toho mám husí kůži. Jednali se mnou jako s jinými závislými. Žádné speciální zacházení – jsi troska, tak poslouchej! Jak jste jednou závislý, existuje jediná cesta k návratu. Je drsná,“ povzdechl si bývalý mládežnický reprezentant.

Nedávno oslavil už rok abstinence. Bohužel ho jeho vášně stály manželství. „Za chybu jsem zaplatil, teď si buduju nový život. I když se s manželkou rozvádíme, pořád bydlíme kousek od sebe a o děti se staráme na střídačku,“ uvedl Fabián, jenž má nyní novou partnerku a hraje třetí ligu za Zápy. Stále ještě neztrácí naději, že znovu naskočí do nejvyšší soutěže.