Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie! Při autonehodě zemřel Reyes (†35), legenda Sevilly i Arsenalu

Autor: bra

Jako by toho už nebylo dost. Další tragická událost zasáhla světový fotbal. Bývalý záložník Arsenalu, Realu Madrid, Sevilly či španělské reprezentace José Antonio Reyes zemřel ve věku 35 let při autonehodě. Naposledy působil v druholigovém španělském celku Extremadura.

První zveřejnila smutnou zprávu Sevilla, kde Reyes strávil celkem šest sezon své profesionální kariéry. „Nemohli bychom potvrdit horší zprávy. Milovaná sevillská hvězda José Antonio Reyes zemřel při dopravní nehodě. Odpočívej v pokoji,“ uvedl na Twitteru španělský klub, ve kterém působí český gólman Tomáš Vaclík.

Podle deníku Marca byl bývalý španělský reprezentant v sobotu ráno účastníkem dopravní nehody u Utrery, ve které se shodou okolností narodil. „S rozbolavělou duší a zlomeným srdcem musíme oznámit úmrtí našeho hráče Josého Antonia Reyes, který zemřel při dopravní nehodě. Modlíme se za tebe a tvou duši," uvedl na svém Twitteru druholigový španělský klub Extremadura, ve kterém Reyes působil. 

"Byl to báječný hráč, skvělý parťák a výjimečný člověk," napsal na twitteru Thierry Henry, jeho někdejší spoluhráč z Arsenalu, kde se s Reyesem setkal na začátku svého angažmá také Tomáš Rosický.

Reyes byl nejmladším fotbalistou, který kdy nastoupil v ligovém utkání za Sevillu, a to v 16 letech. Z ní přestoupil do Arsenalu, s nímž získal titul v Premier League, a to v nezapomenutelné sezoně 2003/2004, kdy „Gunners“ ani jedou neprohráli.

Mezi největší úspěchy jeho kariéry patřilo pět triumfů v Evropské lize (3x se Sevillou, 2x s Atlétikem Madrid) a ligové tituly v Anglii (2003/2004 s Arsenalem), Španělsku (2006/2007 s Realem) a Portugalsku (2008/2009 s Benfikou). Stal se také mistrem Evropy hráčů do 19 let (2002).

Tragédie! Bývalý španělský reprezentant a hráč Arsenalu, Sevilly, Realu Madrid či Atlétika Madrid José Antonio Reyes zemřel ve věku 35 let při autonehodě
Tragédie! Bývalý španělský reprezentant a hráč Arsenalu, Sevilly, Realu Madrid či Atlétika Madrid José Antonio Reyes zemřel ve věku 35 let při autonehodě