Jan Podroužek
1. června 2019 • 04:40

Coufal ve stopách Daridy? Obránce Slavie má nabídku z bundesligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna sezona, titul, domácí pohár, čtvrtfinále Evropské ligy... A frnk? Vladimíru Coufalovi přestup do Slavie opravdu sednul, a teď už prý řeší nabídku ze zahraničí. O 26letého pravého beka má zájem bundesligový SC Freiburg, nabízí tři miliony eur rovnou a další tři jako bonusy.



Vladimír Darida tu českému fotbalu udělal dobré jméno. Odchovanec Viktorie Plzeň strávil ve Freiburgu dvě sezony a v 61 soutěžních utkáních nasázel jedenáct branek, než se v létě 2015 přesunul do Herthy Berlín. V jeho stopách by už brzy mohl jít Vladimír Coufal.

Pravý obránce Slavie totiž má nabídku ze skromného klubu na jihozápadě Německa. Podle některých zpráv by „sešívaní“ dostali tři miliony hned, tedy skoro 80 milionů korun, a ta samá suma by se na jejich účtu mohla objevit ještě na bonusech v případě, že by byly naplněny smluvní podmínky.

Pokud by k přestupu skutečně došlo, a Slavia postupem času dostala od Freiburgu celou výši včetně bonusů, tedy částku přesahující 150 milionů korun, šlo by o jednu z největších investic v klubové historii.

Rovnou šest milionů eur vydal Freiburg za Admira Mehmediho, když ho v létě 2014 vykupoval z Dynama Kyjev, jiný nákladnější přestup ve své historii Freiburg neudělal.

Například transfer Vladimíra Daridy z Viktorie Plzeň v létě 2013 vyšel na čtyři miliony eur, přibližně sto milionů korun.

Vladimír Coufal přišel do Slavie ze Slovanu Liberec v červenci 2018 za necelých dvacet milionů korun, hned se usadil v základní sestavě a během sezony nastoupil do 39 soutěžních utkání. Dohromady nasbíral čtyři góly a šest asistencí, v lize měl bilanci 3+3, což ho řadilo mezi pět nejproduktivnějších obránců v lize.

Vše o Slavii čtěte ZDE »

Vladimír Coufal (vpravo) si na oslavnou cestu do Prahy vzal i lahev rumu
Vladimír Coufal (vpravo) si na oslavnou cestu do Prahy vzal i lahev rumu

PĚT UDÁLOSTÍ SEZONY: Slavia zažila historický rok. Kam povede sparťanský restart?
Video se připravuje ...

Trenér sezony Jindřich Trpišovský: Od číšníka k fotbalovým trofejím
Video se připravuje ...

Souček: Chci to rozseknout co nejdřív. Trpišovský mu Rusko nedoporučuje
Video se připravuje ...

Deliho první rozhovor v češtině: Kámo, ty vole, je to trošku těžký
Video se připravuje ...

Radost v Edenu! Slávisté si převzali pohár pro mistra ligy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud