Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Uličný se nabízel do Sparty místo Stramaccioniho. I s Brücknerem za 20 milionů

Autor: pv

Nikdy neměl možnost trénovat Slavii či Spartu, a to v první lize odkoučoval rekordních 413 zápasů. Petr Uličný si tak před dvěma lety sám řekl o angažmá na Letné a do svého plánu zapojil i bývalého trenér národního týmu Karla Brücknera. Dokonce už přemýšleli, jak si rozdělí milionový plat.

Uličný se tehdy jako člen disciplinární komise FAČR dal do řeči s ředitelem komunikace Sparty Ondřejem Kasíkem a vysvětlil mu, že by chtěl na Letné zaujmout místo po tehdejším trenérovi, kterým byl Ital Andrea Stramaccioni.

„Mluvil jsem s  Karlem Brücknerem a nelíbí se nám ten Stramaccioni, že má těch 40 milionů. S Karlem jsme to chtěli vzít za 20 milionů. On tedy řekl, že jo,“ vyprávěl Uličný v pořadu TIKI-TAKA na O2 TV Sport.

Jaroslav Šilhavý se radí s Karlem Brücknerem
Jaroslav Šilhavý se radí s Karlem Brücknerem

„Přijel jsem do Olomouce a říkám Karlovi, jak jsem dohodl krásný kšeft a že jdeme do Sparty. On bude hlavní a já asistent. Pak se mě ptal, jak jsem pro nás rozdělil těch 20 milionů. Když jsem řekl, že každý dostaneme deset, tak odpověděl, že chce 15 a mně stačí 5,“ smál se Uličný při vzpomínce, jak si plánoval trénovat Spartu.

Bohužel to pro veterány z Olomouce nedopadlo a po vyhazovu Stramaccionioho dostal šanci jiný rodák z Moravy Pavel Hapal. Ani ten tehdy ale dlouho na lavičce Sparty nevydržel.