Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Strach o Sagana. Letadlo zmizelo z radarů a muselo nouzově přistát

Autor: tej

Cesta na další z letošních závodů hladká rozhodně nebyla. Slovenský cyklista Peter Sagan, který měl zamířeno z Monaka do Bredy na exhibiční bodovací závody Profronde Ettan-Leur, zažil vskutku nepříjemnou cestu.

Závody v holandském městečku Breda se konaly 18. srpna a těsně před startem musel organizátor řešit nepříjemný problém. „Manželka pilota mě informovala, že se letadlo ztratilo z radarů. Myslel jsem si, že to nemůže být pravda,“ prozradil Ronnie Buiks, organizátor závodů, pro deník Algemeen Dagblad.

Ve zmíněném letadle seděly hned tři hvězdy světové cyklistiky. Kromě Petra Sagana to byl i Steven Kruijswijk a Elia Viviani. A co se vlastně stalo? Podle všeho letadlu začal unikat olej, a tak muselo nouzově přistát.

Netradiční cesta se na cyklistech naštěstí nepodepsala, a jestli ano, tak v tom dobrém smyslu. Všem třem se totiž dařilo, Kruijswijk vyhrál, Sagan skončil třetí a Viviani šestý. „Bizarní příprava neměla na výkon Petra Sagana vliv, hned vyhrál krátkou časovku. Elia Viviani byl zase nejrychlejší v závěrečném finiši na cílové čáře a Kruijswijk na závodech nasbíral nejvíc bodů,“ oddychl si Buiks.

Slovenský cyklista Peter Sagan posedmé vyhrál bodovací soutěž Tour de France
Slovenský cyklista Peter Sagan posedmé vyhrál bodovací soutěž Tour de France