Tereza Janovská
29. července 2019 • 12:00

Já chci taky šampus! Srandista Sagan „narušil“ Ineosu tradiční přípitek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sagan a vtípky. To už začíná být skoro synonymum. Slovenský cyklista Peter Sagan v letošním ročníku Tour de France posedmé ovládl boj o zelený trikot a celý závod si vyloženě užíval. Pozdrav bývalého parťáka povyskočením s kolem, či dojezdy do cíle po zadním kole. A čas na srandičky si našel i v poslední 21. etapě, která je považována už spíše za slavnostní. Když přišlo na tradiční přípitek šampaňským týmu Ineos, jejichž závodník Egan Bernal celý závod vyhrál, museli počkat, až se známý vtipálek vydovádí.



Že by si řekl o přestup do týmu Ineos? To spíš ne, ale dokázal pobavit diváky. Pravidelně je 21. etapa, tedy ta poslední, považována už jen za oslavnou, kdy se nezávodí o celkové umístění. Šampaňské, úsměvy a focení. Hodně focení. Rozesmátý Sagan ho hodlal trochu ozvláštnit.

Vtipálek Peter Sagan narušil týmové focení Ineosu
Vtipálek Peter Sagan narušil týmové focení Ineosu

Když se tým Ineos, který měl na bedně hned dva cyklisty, chystal na týmové focení se šampaňským v ruce, Sagan své chvilky využil. Zajel si za tým a veselými gesty se dožadoval pozornosti fotografů. Těm dal nakonec přeci jen možnost vyfotit tým vítěze bez rušení, po chvíli totiž s úsměvem na rtech partičku slavících cyklistů objel a vyrazil vstříc trati.

Peter Sagan je svými vtípky pověstný. Ve dvanácté etapě například na vrcholu první vrchařské prémie potkal bývalého parťáka Tristana Hoffmana, kterého originálně pozdravil povyskočením kola. Na cyklisty obávaném Tourmaletu zase dojel do cíle na zadním kole. A s tím rozhodně nekončil. V Pyrenejích za jízdy dokonce podepsal jednomu z fanoušků svou autobiografii.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud