Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Český fotbalista Jankto prozradil, kam investuje vydělané miliony

Autor: sjs

Nepatří do kategorie fotbalistů, kteří utratí za zbytečnosti všechny vydělané miliony ještě během kariéry. Hvězda českého národního týmu Jakub Jankto působící v Sampdorii Janov od první velké výplaty začal myslet na budoucnost, a tak investuje.

Všechno má dobře spočítané. Jankto už od osmnácti let ví, jak nakládat s penězi. „Měl jsem za sebou přestup do Itálie a na účet mi poprvé přišla výplata. Bylo to zhruba 100 tisíc korun, což byly v té době pro hráče zvyklého na poměry v české lize opravdu velké peníze. Někomu by se z toho možná zamotala hlava, mně ale ne,“ řekl fotbalista magazínu Forbes a prozradil, co s financemi udělal.

Jakub Jankto se svojí láskou markétou přišli ve třech
Jakub Jankto se svojí láskou markétou přišli ve třech

„Moc dobře vím, že fotbalem se sice dá vydělat hodně peněz, ale spousta fotbalistů je během kariéry poutrácí za nesmysly, a když v 35 letech končí s kariérou, najednou nic nemají. Takže od té první výplaty v primaveře, což je italská juniorská soutěž, dělám vlastně dodnes to samé – zhruba 80 procent peněz si dávám stranou,“ prozradil Jankto.

Miliony mu ale jen tak ladem neleží na účtu. Z ušetřených peněz si koupil první byt. A další investice následovaly. „K prvnímu bytu jsem postupně přikoupil další, všechny jsou v Česku, a protože já jsem většinu roku v Itálii, stará se mi o ně táta. Druhou investicí byl bar. Jmenuje se Cartel Lounge, je v Praze kousek od I. P. Pavlova. Loni jsem se rozhodl založit esportový tým Sampi. To je třetí oblast, kam investuju svoje peníze, a z toho všeho mi také zabírá nejvíc času,“ uvedl Jankto. Právě esport mu může do budoucna hodně vydělat.

„Sleduju to posledních sedm osm let, během kterých je evidentní, že hráči vydělávají víc a víc. Viděl jsem osobně několik turnajů a je to vážně ohromné. Na fotbal v Česku chodí v průměru necelých šest tisíc lidí, přitom třeba v Německu přijde na esportový turnaj klidně 10 tisíc lidí,“ řekl Jankto, který ale zdůrazňuje, že na prvním místě je u něj stále ještě klasický fotbal.