Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Po hvězdě Slavie šli policisté. Kdo Olayinku vysekal z maléru?

Autor: zal

Senzačním výkonem v Barceloně se ukázal světu. A také rodné Nigérii, kde před pár měsíci fotbalista Slavie Peter Olayinka (23) čelil zlovůli policie. Uráželi ho, nadávali mu, měli ho za zločince.

Jmenuje se Paul Okoye, ale jeho umělecké jméno zní Rudeboy. Na Instagramu ho sleduje 5,5 milionu fanoušků, videa nigerijské hudební hvězdy mají celkem přes 100 milionů zhlédnutí. V úterý si Paul pustil zápas Ligy mistrů Barcelona – Slavie (0:0) a nemohl uvěřit svým očím. „Ten kluk mi připadá povědomý,“ říkal si při pohledu na slávistu Olayinku.

Je to pár měsíců, co Paul v nigerijském městě Lekki spatřil, jak se policie vyžívá na mladém klukovi s krátkými dredy. „Obtěžovali ho a různě mu nadávali. Kriminálníku, podvodníku a tak,“ vzpomíná Okoye, který neváhal a šel zjistit, o co jde.

Ostravský Patrizio Stronati tváří v tvář Peteru Olayinkovi ze Slavie
Ostravský Patrizio Stronati tváří v tvář Peteru Olayinkovi ze Slavie

Mladík mu řekl, že podle policistů jsou doklady od jeho auta pouze fotokopie a že bude muset na stanici. „Okřikl jsem je, ať přestanou tvrdit, že je kriminálník. On na to, že jím opravdu není, že je fotbalista. Policajt reagoval, že to říkají všichni podvodníci, že jsou fotbalisti, nebo muzikanti“ vypráví Paul, kterého situace tak rozčílila, že se rozhodl vše natočit na video.

„To se policistům vůbec nelíbilo, a tak ho nechali jít,“ dodal populární zpěvák. To je on! Pointu tenhle příběh dostal v úterý. „Toho samého mladého chlápka jsem uviděl hrát za Slavii proti Barceloně,“ došlo Okoyeovi, proč mu hráč s devítkou na zádech přišel tak povědomý.

Neznámý mladý muž s dredy mu nelhal. Opravdu je fotbalistou. A jakým!