Jonáš Bartoš
23. října 2019 • 22:52

Démon Messi zlobil Eden! Bořil zářil jako útočník, Hovorka pumpoval

Vstoupit do diskuse
0
  • Lionel Messi zpracovává míč před Nicolaem StanciemLionel Messi zpracovává míč před Nicolaem StanciemFOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Lionel Messi je zkrátka jenom jeden… Argentinský démon ovládl večer v Edenu, kde domácí Slavia srdnatě vzdorovala nabušené Barceloně (1:2). Kapitán s desítkou na dresu ale odmítl jakoukoliv senzaci. Už ve třetí minutě skóroval, vítězná trefa „blaugranas“ padla ve druhém poločase po jeho přesném centru. Nicméně Trpišovského parta opět vystřihla velmi dobrý výkon. Co jsou hlavní momenty středeční bitvy v Lize mistrů?

  • Druhý Messiho dotek s míčem a gól

    Úvodní scény zápasu přehrály ten nejhorší slávistický sen. Lionel Messi se rozehřál už ve třetí minutě, když pěkným pasem za obranu vyslal do úniku Jordiho Albu. O minutu později už slavil s rukama nad hlavou. Snadno vystihl příliš viditelnou a málo důraznou přihrávku od Petra Ševčíka, pak šlo vše v rychlém sledu. Messi přiťukl De Jongovi, uvolnil se do vápna a od svého mladšího parťáka dostal balon ideálně nazpět. Argentinský mág uklidil balon z první do sítě a rozesmutnil většinu stadionu. Navíc se stal prvním hráčem v historii Ligy mistrů, co se trefil v patnácti ročnících po sobě. V Edenu ve dvou zápasech (předtím podzim 2011 s Plzní) vstřelil čtyři góly, předvedl celou řadu dalších výjimečných akcí.

    SESTŘIH: Slavia - Barcelona 1:2. Prohra po boji, rozhodl nešťastný vlastenec Olayinky
    Video se připravuje ...

  • Střelec Bořil v útoku a génius Stanciu

    Tuhle akci si budou fanoušci Slavie pouštět ještě dlouhá léta. Běžela 50. minuta, když si na vlastní půlce vzal balon Nicolae Stanciu. Rychle se rozhlédl a bez váhání vyslal precizní levačkou do úniku sprintujícího Masopusta. Ten ustál atak barcelonské obrany a předal míč naběhnutému Bořilovi. Levý obránce se najednou ocitl na samotném hrotu a „bodlem“ protlačil balon za Ter Stegenova záda. Tribuny v Edenu se otřásaly radostí, sváteční střelec Bořil se trefil stejně jako v klíčové odvetě play off Ligy mistrů proti Kluži.

    Bořil o gólu i zákroku na Messiho: Omlouvám se, ale měl si zjistit, jak hraju
    Video se připravuje ...

  • Reakce na slávistickou euforii

    Slávisté udrželi stav 1:1 pouze sedm minut. A také ve druhé brance katalánského giganta měl prsty barcelonský kapitán. Messi nacentroval do vápna, kde na míč neodsáhl Olayinka, od něj se dostal k Suárezovi a ten ho přes Olayinkovu teč dostal do sítě. Euforie, kterou v Edenu spustilo Bořilovo vyrovnání, dostala velmi rychle nepříjemnou kaňku.

    Luis Suárez otřel míč o Petera Olayinku a od něj se odrazil do branky Slavie Luis Suárez otřel míč o Petera Olayinku a od něj se odrazil do branky SlavieFoto Michal Beránek (Sport)


  • Pumpující Hovorka


    Slávistický stoper opět odehrál velkou partii. Messi na něj uprostřed hřiště často vycházel, chtě nechtě musel do soubojů s mimořádným fotbalistou. Hovorka si ale ve spoustě situací poradil skvěle. Když ve spolupráci s Olayinkou zastavil unikajícího Messiho perfektním skluzem, radostně pumpoval k slávistickému kotli. Když ve druhém poločase schytal argentinský záložník nepříjemnou ránu do slabin od Bořila, Hovorka mu zatleskal… Vzápětí ho neváhal zastavit dalším precizním skluzem, v závěru si dovolil kličku na Messiho.

    Lionel Messi a David Hovorka si plácají Lionel Messi a David Hovorka si plácajíFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Pískot před zápasem

    Slávistická Tribuna Sever byla napěchovaná už hodinu před výkopem. Jakmile domácí hráči vyběhli na trávník, spustil se hromový potlesk a fandění, domácí kotel hnal své hráče za úspěchem ještě před zápasem. Jakmile moderátor četl hostující sestavu, naopak se spustil pískot. Ten nejvíc zesílil u Luise Suáreze, hlasitě se fanoušci projevili i u Lionela Messiho. Ve středu večer se asi nenašel slávista, který by mimořádnému fotbalistovi přál. Nesportovní gesto předvedl na samotném konci utkání. Messi spolu se Suárezem okamžitě po závěrečném hvizdu zamířili do kabiny, aniž by podali ruce svým protihráčům… 

    Lionel Messi na rozcvičce v Edenu Lionel Messi na rozcvičce v EdenuFoto Barbora Reichová/Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud