Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Horváthova Hedvika utekla ke Kollerovi? Trenér Brückner se bál konfliktu v kabině!

Autor: pv

Měl dokonalý přehled o dění na hřišti i mimo něj. Když bývalý trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner, který tento týden oslavil osmdesátiny, sestavoval národní tým, musel brát v potaz i to, jestli spolu vycházejí všichni fotbalisté. Nejpikantnějším případem byl vztah mezi Pavlem Horváthem a Janem Kollerem. Manželka geniálního záložníka Hedvika totiž tehdy utekla k vysokému útočníkovi.

Kouč Brückner se nezajímal jen o fotbalové kvality hráčů, ale i jejich soukromí život. Vždyť i to bylo velice důležité pro atmosféru v týmu. „Věděl, když měl někdo osobní problém mimo hřiště. Když přešla manželka Pavla Horvátha k Honzovi Kollerovi, trenér svolal radu starších a ptal se nás, co s tím budeme dělat. A doplnil: Dyť to přece není možný!“ smál se Vladimír Šmicer v rozhovoru pro magazín deníku Sport. (Celý rozhovor ZDE>>>)

Hedvika Kollerová je se svým manželem Janem v rozvodovém řízení
Hedvika Kollerová je se svým manželem Janem v rozvodovém řízení

Tehdy to s trenérem řešila početná skupinka zkušených harcovníků. „Odpověděli jsme: Trenére, je to v pohodě. Mezi oběma nevznikl žádný problém. Trenérovi to nestačilo. Nadhodil: A co ostatní kluci z týmu? Budou si z nich utahovat, ne? My: Trenére, v klidu, z tohohle se sranda nedělá. Nebojte, po jednom srazu bude všechno v pohodě,“ vyprávěl Šmicer.

Jan Koller v České uličce: Žije na střídačku v Monaku a v Praze
Video se připravuje ...