Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tak jste Čecha, Ledeckou a další zimní krásky neviděli. Slavný fotograf se vybarvil!

Autor: pv

Zapojili se do veselého projektu. Špičkoví čeští sportovci se v průběhu léta a podzimu vystřídali před objektivem známého portrétního fotografa Tomáše Třeštíka, který stvořil vizuálně hravý kalendář společnosti Sport Invest. Sportovní hvězdy zasadil do atraktivních barevných kompozic a iluzorního světa.

Letos žádná nuda. Autor kalendáře Tomáš Třeštík přemýšlel, jak originálně nafotit sportovce tak, aby se finální podoba odlišovala od minulých projektů.

„Výběr způsobů, jak kalendář nafotit, nebyl nekonečný, měl nějaké mantinely. Některé fotografické styly jsme už použili v minulosti, takže jsme se nechtěli opakovat, ale vymyslet něco nového,“ uvedl Třeštík, který fotil pro Sport Invest už třetí kalendář.

Olympijská vítězka Ester Ledecká v kalendáři
Olympijská vítězka Ester Ledecká v kalendáři

Téma pro rok 2020 je snové prostředí. „Hlavní snahou nebylo diváka přesvědčit, že se to na obrázku skutečně děje, šlo nám o to, aby se prostě na fotky příjemně dívalo,“ řekl Třeštík.

A před jeho objektivem se tentokrát vystřídalo devatenáct známých českých sportovců včetně Petra Čecha , Ester Ledecké nebo Tomáše Hertla .

„Rok co rok je pro nás velmi obtížné vybrat pouze dvanáct jmen. Proto jsme se tentokrát rozhodli pro tohle řešení. Sportovce jsme pak rozdělili to tří kalendářů,“ vysvětlil David Trávníček, šéf Sport Invest Marketing.