Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kvitová promluvila o svém zdraví: Koronavir je strašák! Jak se mu brání?

Autor: ris

Před dvěma týdny kvůli pohnutému zdraví expresně ukončila svoje působení na turnaji v Petrohradu, teď je dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová (30) zpátky! Před turnajem v Dauhá řekla, jak se cítí. I to, jak se brání smrtelnému koronaviru!

„Měla jsem kašel, trošku horečku... Teď se ale cítím mnohem lépe, i když ještě občas zakašlu,“ řekla na tiskové konferenci momentální česká dvojka za Karolínou Plíškovou .

Kvitová doufá, že jí definitivně uzdraví příjemné katarské klima. „Přiletěla jsem před třemi dny, věřím, že sluníčko a teplo pomůže, abych se z toho dostala definitivně. Každopádně se cítím dobře, což je nejdůležitější.“

Rodačka z Bílovce promluvila i globální hrozbě; koronaviru, který se dostal do jejího podvědomí. „Jasně, slyším o tom často, ale jinak je těžké o tom mluvit, protože neznám úplně podrobnosti,“ pokrčila rameny. Situaci každopádně nebere na lehkou váhu. „Snažím se všechno dělat na sto procent. Beru vitamíny, několikrát denně si myji ruce. Vím, že to je velké téma a je mi líto lidí, kteří tou nemocí trpí. Doufám, že se to brzy vyřeší,“ dodala.

Petra Kvitová na tiskové konferenci před turnajem v Dauhá
Petra Kvitová na tiskové konferenci před turnajem v Dauhá