Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bašta házené končí. »Zabil« ji koronavirus. Co na to hráčky? Pustily se do dětí!

Autor: jn

Šokující zpráva přišla z Veselí nad Moravou. Tamní tradiční interligový klub házenkářek, který mezi českou-slovenskou elitou působí nepřetržitě od roku 1994, bude po šestadvaceti letech v nejvyšší soutěži chybět!

„Bohužel, nemáme jinou možnost, než odhlásit družstvo ze soutěže žen pro sezonu 2020/2021. Z finančních důvodů nejsme schopni zajistit plnohodnotnou účast,“  řekl předseda SHK Veselí nad Moravou Ivo Sádlo.

Dvojnásobné ligové šampionky, které léta reprezentovaly Česko v evropských pohárech a mohou se pyšnit dlouholetou základnou talentů, doplatily na krizi způsobenou koronavirem. A protože s finanční pomocí nepřispěchal Jihomoravský kraj ani město, jedna z házenkářských bašt u nás v nejvyšší soutěži končí.

„Finance, které nám dosud poskytovaly pro naši činnost, nám letos v souvislosti s koronavirem nebudou schopni poskytnout. Když jsme si vše spočítali, po zralé úvaze jsme upřednostnili ukončení našeho působení v soutěži nyní, než abychom hráčkám a vedení soutěže v lednu či v únoru oznamovali, že účast v soutěži dále neufinancujeme,“ doplnil Sádlo.

Jen malým světélkem v temné klubové situaci je skutečnost, že tři hráčky prvního týmu oznámily těhotenství. Místo házené si tak budou plnit mateřské povinnosti.

Házenkářky Veselí nad Moravou hrály nejvyšší tuzemskou soutěž nepřetržitě 26 let
Házenkářky Veselí nad Moravou hrály nejvyšší tuzemskou soutěž nepřetržitě 26 let