Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Milionář Jindřich Trpišovský! Kouč Slavie si přijde na pohádkové jmění

Autor: nem

Být trenérem Slavie je teď terno. Neobnáší to jen vlastní iniciály na každém kousku oděvu, ale i fešácký příjem. Jindřich »JT« Trpišovský (44) se může při četbě výpisu z konta zálibně usmívat. Hrne do Edenu trofeje za tituly a obří prachy z evropských pohárů. Bodejď by z toho taky něco neměl.

Sešívaní jsou na kempu v Rakousku. Jejich štědrý šéf Jaroslav Tvrdík (51) tam rozdává kontrakty hráčům, takže si před lasy z ciziny pojistil krajní beky Coufala (do roku 2024) a Bořila (2023). Tu nejdůležitější smlouvu zatím na světlo boží nevytáhl. Pro Trpišovského!

Náznak, že to bude s velkou pompou těsně před startem ligy (22. srpna), napsal ke společné fotce s koučem: „Začínáme další sezonu. Těšte se na TK 20/8/2020, všem slávistům uděláme radost.“ A veleúspěšnému Jindřichovi taky!

Ze znění staré smlouvy bral Trpišovský podle kuloárů 900 tisíc korun měsíčně. K té nové se v zákulisí objevila i cifra 3,5 milionu za čtyři neděle! No, až tak velký ranec to podle informací Blesku nebude, ovšem i tak si miláček červenobílých fans přijde na tuze pěkný peníz.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský
Kouč Slavie Jindřich Trpišovský

„Jindra by měl brát 1,2 milionu a za každý uhraný bod bonus 100 tisíc korun,“ pověděl Blesku zdroj blízký slávistickému štábu. Čili na gážích 14,4 milionu ročně, a pokud by se sešívaným v lize dařilo stejně skvěle jako v minulé sezoně (85 bodů), tak dalších 8,5 milionu k tomu. Sakumprásk 22,9 milionu za sezonu!

A to je jen tuzemská soutěž! Loni na podzim vydělala Slavia v Lize mistrů cirka půl miliardy. Z toho 70 milionů korun mělo jít do kabiny, a jak bývá v Česku zvykem, prémie pro plejery a realizační tým porcuje šéfkouč. Zkrátka další bankovky pro vítězného dříče Jindřicha Trpišovského!

No, a konkurenti z branže pod Řípem si musejí připadat jako chudí příbuzní. Znalci poměrů říkají, že Václav Kotal má ve Spartě základ 500 tisíc a Petr Rada v Jablonci 250 tisíc korun měsíčně.