Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Luxusní dům zesnulého Miloše Říhy (†61). Jak na něj vzpomínají sousedi?

Autor: tma

Bývalý trenér hokejové reprezentace Miloš Říha (†61) byl nejen bouřlivák a skvělý bavič, ale i slušný soused. Tak na něj vzpomínají v Lieskovci, místě, které se mu stalo poslední dva roky domovem.

Střední Slovensko dobře znal. Tři roky žil s partnerkou Soňou (41) v domě ve Zvoleně, který během té doby patřil jí a jejímu dnes již bývalému manželovi. Tím byl hokejista Jaroslav Obšut, jenž pod Říhou hrál v KHL. Když se pak manželé Obšutovi rozváděli, přišlo na řadu dělení majetku. A tedy i prodej rodinného domu, jenž se stal pro Říhu s půvabnou Slovenkou místečkem lásky. Cena byla tehdy stanovena na závratných 11,2 milionu korun!

A tak si bývalý reprezentant a pardubický patriot sbalil svých pět švestek, daleko ale neodešel. Koupil dům v Lieskovci, jenž leží hned vedle Zvolena! V obci s přibližně 1400 obyvateli ale Říha nebydlel inkognito. Se sousedy pravidelně rozprávěl a po přistěhování se byl těm nejbližším dokonce představit! „Byl to úžasný člověk,“ vzpomínal na usměvavého trenéra pro Šport24.sk starosta obce Michal Turay. Místní potvrdili, že šlo o slušného souseda.

V Lieskovci Říhovi s partnerkou Soňou nic nechybělo. Součástí obrovského domu je tenisový kurt, na přilehlém trávníku i fotbalová brána. Kromě toho je za domem přímý přístup k malému potůčku. Je tak jasné, že dům neměl sloužit ke krátkodobému pobytu, ale k celoročnímu užívání. Po smrti Miloše Říhy ale zeje prázdnotou.

Dům schovaný v zahradě.
Dům schovaný v zahradě.