Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Partnerka Miloše Říhy (†61) o jeho zdraví: Nikdo neviděl, jak vážné to bylo!

Autor: zal

Promluvila. O tom, jak těžko se vyrovnává s úmrtím Miloše Říhy (†61). A také o tom, jak byl její vztah s bývalým trenérem českého hokejového nároďáku mnohým trnem v oku. „Lidé nás odsuzovali,“ říká Soňa Obšutová (41).

On odešel od manželky Aleny, ona pustila k vodě hokejistu Jaroslava Obšuta, kterého Říha trénoval v Rusku. Spolu se usadili v domě ve slovenském Lieskovci poblíž Zvolena, kde hokejový bouřlivák v srpnu zkolaboval. Selhávání orgánů nedokázali zastavit ani v pražském IKEM, kde v úterý zemřel.

„Prožila jsem s ním nádherné chvíle. Chci mu vzkázat, že na něj nikdy nezapomenu, že bude stále v mém srdci. S jeho odchodem se potřebuju sama vyrovnat,“ sdělila truchlící Soňa pro Nový čas.

Podle svých slov však teď nebojuje jen se ztrátou muže. Nehledě na životní tragédii se setkává s řadou nelichotivých vyjádření na svou adresu. „Nikdo do našeho vztahu neviděl. Ani do toho, jak velmi vážně byl Miloš nemocný,“ vzkázala prostřednictvím Šport24.sk a dodala: „Víte, náš vztah překážel mnoha lidem a mnoho z nich nás odsuzovalo. Proto budu vždy problémem já, nebo Miloš, ale skutečnost je úplně jiná,“ dodala.

Bývalý trenér hokejové reprezentace Miloš Říha s partnerkou Soňou
Bývalý trenér hokejové reprezentace Miloš Říha s partnerkou Soňou