Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Poslední rozloučení s Ondřejem Hodboděm (†19), který skočil z okna. Do hrobu v dresu!

Autor: ris

Přišlo to tak náhle, že se z té smutné zprávy ne a ne vzpamatovat. Talentovaný atlet Ondřej Hodboď (†19) si ve čtvrtek 24. září skokem z okna vzal život. Zarmoutil stovky a stovky lidí, které se s ním v pátek se slzami v očích přišly do Nymburka rozloučit.

»Je na čase říct sbohem« zněla potemnělým sálem mrazivá skladba, kterou proslavil duet Andrea Bocelliho se Sarah Brightmanovou. Před bílou rakví obklopenou věnci s bílými květy plakali Hodboďovi nejbližší, ale i kamarádi.

„V nedávné době se mu splnil velký cen. Byl přijat do armádního sportovního centra Dukly Praha, kde měl působit ve společné tréninkové skupině se svým bratrem. ,“ zaznělo v dojemné smuteční řeči. Ondřejovi rodiče se přitom pevně drželi za ruce, upřímně před sebe hleděl jeho starší bratr Lukáš či životní láska Simona. „Sen, který ke škodě české atletiky již zůstane nenaplněný...“

Hodboď platil za kluka, co rozdával radost. Nikdo nemohl tušit, jak radikálně ukončí svůj mladý, nenaplněný život. Platil za jednoho z  nejtalentovanějších atletů Česka. Právě královně mezi sporty se obětoval. „V Ondrovi Hoďboďovi odešel atlet s bojovným srdem, a vážení smuteční hosté věřte, že svůj závodní dres, který vždy s takovou hrdostí nosil, má na sobě oblečený i v této hodině,“ znělo z reproduktorů.

Na cestu do nebe zahráli Hodboďovi i písně od Tomáše Kluse »Mimorealita« a »A pak«. Všichni, co jej znali, na něho budou s láskou vzpomínat. A jistě se budou držet i těch krásných slov na jeho parte: Nezemřel. Jen spí. Má-li sen, je krásný. Zdá se mu o těch, které miloval a kteří milovali jeho.

Za všechny jeho báječný charakter vystihla přítelkyně Simonka s níž byl pár čtyři roky: „Zanechal jsi tu strašné prázdno a bolest. Byl jsi nejlepší kluk, kterého jsem si mohla přát ale dostali jsme hrozně málo času. Vždycky jsi chtěl pro mě i pro své blízké jen to nejlepší.“        

S atletem Ondřejem Hodboděm se přišly do Nymburku rozloučit davy fanoušků
S atletem Ondřejem Hodboděm se přišly do Nymburku rozloučit davy fanoušků