Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kyrgios přiznal deprese: Nechtěl jsem vidět denní světlo. Kde našel pomoc?

Autor: ris

Zlý chlapec současného tenisu Nick Kyrgios (25) přiznal, že se topil v depresích. Pozitivní vliv na jeho život měla paradoxně koronavirové pandemie, kterou trávil vedle krásné nové partnerky. Během týdnů bez tenisu znovu našel sám sebe!

„Tenis, to je osamělost. Cítil jsem, že už nemůžu nikomu věřit. Bál jsem se vyjít ven, mluvit. Myslel jsem, že jsem lidi kolem sebe zklamal, poněvadž jsem přestal vyhrávat,“ popisoval někdejší třináctý hráč světa svůj psychický stav pro magazín Stellar.

Kdy mu bylo nejhůř? Před čtyřmi lety v Šanghaji, kde na tamním Masters šokoval tenisový svět odchozeným soubojem s Mischou Zverevem. Kromě tučné pokuty tenkrát obdržel i osmitýdenní distanc. „Na ten turnaj si vzpomínám. Byly dvě hodiny odpoledne a já ležel v posteli, závěsy zatažené. Vůbec jsem nechtěl spatřit denní světlo,“ vrátil se k osobní krizi.

Půvabná Chiara Passariová získala srdce tenisovéhou rabijáta Nicka Kyrgiose
Půvabná Chiara Passariová získala srdce tenisovéhou rabijáta Nicka Kyrgiose

Kromě sankcí mu ATP doporučila seance s psychologem. „Ztratil jsem radost ze hry i sebekontrolu nad sebou samým,“ přiznal rodák z Canberry, jemuž přišla náramně vhod koronavirová pandemie. V domě u rodičů, ve svém dětském pokojíčku našel ve svém nitru zase mír. „S rodinou a přítelkyní doma je mi prostě nejlíp,“ pochválil svoji nynější partnerku Chiarru, kterou si našel po konci vztahu s tenistkou Annou Kalinskou.

Zaměřil se na charitativní činnost. „Nakoupil jsem jídlo za osm tisíc dolarů. Všichni na mě civěli, tak jsem jim říkal; lidi, to není jen pro mě!“ připomněl úsměvnou historku s tím, že potravinové balíčky sám rozvážel těm, kteří to potřebovali nejvíc.