Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Díky, lásko. Golfista plakal štěstím. Krásná Michaela mu nakopla kariéru!

Autor: pet, red

Před čtyřmi lety Ondřej Lieser (29) málem zahodil hole do garáže a na golf se vybodl. Bůhví, jak by jeho kariéra dopadla, kdyby mu osud nepřihrál do cesty tmavovlasé a modrooké štěstí. Z překrásné Michaely se posléze stala jeho žena. Žena, jež mu před rokem porodila dceru Elizabeth. A doma vytvořila pohodu. Kariéra talentovaného golfisty pak začala strmě stoupat.   

O víkendu si Lieser připsal životní triumf. Na prosluněné Mallorce opanoval letošní ročník druhé nejvyšší evropské soutěže Challenge Tour a jako první Čech vůbec si tak vysloužil plnou kartu na prestižní European Tour. Ve světovém žebříčku poskočil z 306. místa o 127 příček výš a ocitl se výběru šedesáti golfistů pro přeloženou olympiádu v Tokiu.

„Když jsem před čtyřmi lety potkal svou ženu, můj život se naprosto otočil. Byl jsem blízko konci hraní, už jsem více nechtěl hrát. S ní a s holkama, které mám doma, se vše obrátilo,“ řekl Lieser, který je od loňského května otcem malé Elizabeth a stará se také o dcery své manželky Vanessu se Sárou.

„Jsme pyšné na tátu. Už se nám vrať, moc tě milujeme,“ poslala Míša vzkaz přes sociální sítě šampionovi svého srdce, který jim hned po senzačním triumfu volal, aby se jako rodina podělili o tu neskutečnou radost. „Brečel jsem u toho. Není to pouze mé vítězství, ale hlavně její. Dává mi sílu, především duševně,“ povídal Leiser, který si triumfem na Challenge Tour vydělal 1,63 milionu korun.

Golfista Ondřej Lieser
Golfista Ondřej Lieser

Jak do Tokia?

Na olympiádu se dostane 60 golfistů. Nejlepších 15 ze světového žebříčku se kvalifikuje, ale z jedné země maximálně čtyři. Zbylá místa obsadí podle žebříčku golfisté ze zemí, které ještě nemají kvalifikované dva hráče. Jedno místo má zajištěné i pořadatelská země – v tomto případě Japonsko. Kvalifikace se pro muže uzavírá 21. června 2021. Při současném Lieserově umístění (179. příčka) by si na olympiádě zahrál.