Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Volání ze Skotska: Ať Trpišovský jde do Celtiku! Hraje heavymetalový fotbal

Autor: nem

„Před 114 lety jste nám vzali Johna Maddena, tak se teď koukejte revanšovat.“ Skotové prahnou po šéftrenérovi fotbalistů Slavie Jindřichovi Trpišovském (44). Slavný Celtic, který se topí v krizi a zaostává v lize za Glasgow Rangers o propastných 21 bodů, se rozhlíží po náhradě za kouče Neila Lennona.

„Zavolejte do Slavie. Lennon v létě odejde a Celtic Glasgow bude potřebovat přestavbu. Trpišovský a jeho heavymetalový fotbal jsou ideální volba. V česku dominuje a dostal Slavii mezi posledních dvaatřicet týmů v Evropské lize,“ volá portál 67hailhail.com, který se specializuje na zpravodajství o jednom ze dvou nejslavnější klubů ve skotské lize 

Nemá v mužstvu žádné superhvězdy, ale jeho hráči tvrdě pracují. Je chytrý na přestupovém trhu, energický a nebojácný,“ velebí web Trpišovského, který míří se Slavií za třetím titulem v řadě.

S tím, že Celtic by se neměl zdráhat nějakou dohodou vyplatit Trpišovského se smlouvy a dát mu pořádnou gáži. Patrně větší, než měsíční základ 1,2 milionu korun, který pobírá v Edenu.

Je na Trpišovském, jestli takové laso chce chytit. Každopádně by se ve Skotsku neplácal v terénech, které ho ustavičně štvou v české lize. „To nemělo s fotbalem nic společného. Je to škoda pro všechny. Pro mě je až absurdní, že my v Česku hrajeme v prosinci a v lednu a v létě se dva měsíce nehraje. To je, jako kdyby hokejisti hráli v létě,“ láteřil po šokující plichtě (3:3) v Příbrami.

Trenéři Plzně a Slavie Adrian Guľa a Jindřich Trpišovský se zdraví před vzájemným utkáním
Trenéři Plzně a Slavie Adrian Guľa a Jindřich Trpišovský se zdraví před vzájemným utkáním