Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zázrak a aplaus přímo u sjezdovky: Francouz se na mistrovství světa podruhé narodil!

Autor: ris

O nové sjezdovce Závrať se na mistrovství světa v Cortině d’Ampezzo mnoho dobrého nenapovídalo. No francouzský lyžař Maxence Muzaton (30) na ni bude vzpomínat jako na místo, kde se podruhé narodil!

Závodník po dvaceti vteřinách nedělního sjezdu ztratil v rychlosti bezmála 120 km/h kontrolu nad lyžemi a všechno nasvědčovalo hororové nehodě. Zúčastnění ani nedutali, záchranáři zapínali přes¨zkáče, někteří hrůzou zavírali oči. Když je znovu otevřeli, nevěřili! Specialista na rychlostní disciplíny z Épernay jako zázrakem v ochranných sítích neskončil.

Po ukázkové 360tce zůstal na nohou! „Tohle je jeden z nejšťastnějších závodníků, které sem během komentátorské kariéry viděl,“ jásal nad tou parádou Nick Fellows z Eurosportu.

Lehce otřesený Muzaton se sice držel za bolavé pravé koleno, nebýt andělů strážných, mohla tahle šlamastika skončit mnohem hůř. Však také všichni u tratě jeho kaskadérský kousek ocenili aplausem ve stoje. „Bravoooo,“ křičeli na něj maršálové. A v cíli mu nadšeně tleskal i pozdější vítěz Vincent Kriechmayr.    

Francouzský sjezdař Maxence Muzaton
Francouzský sjezdař Maxence Muzaton