Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Drsný konec Černého (†77) v České televizi: Diváci si z něho dělali legraci!

Autor: ama

Už to bude osm let, co musel Otakar Černý (†77), který v noci na úterý zemřel, opustit studia České televize a odporoučet se do důchodu. Nešlo přitom však o úplně hladkou záležitost.

Ředitel televize Petr Dvořák tehdy ztratil trpělivost s tím, jak legenda sportovní žurnalistiky a otec dnešního programu ČT sport působil. „Vaz mu zlomilo hlavně to, že nezatípnul nákladný projekt olympijského studia, které bude mít Česká televize přímo v  dějišti Her,“ tvrdil zdroj Blesku už v roce 2012.

A to nebylo zdaleka vše, co bossovi nesedělo. „Dvořákovi vadí, že diváci si z  pořadu dělají legraci a že Černý působí trapně a neprofesionálně. Legraci z  něho mají nejen samotní hosté, ale nešťastní jsou i  jeho kolegové, jimž dělá ostudu,“ pokračoval informátor. „Dvořákovi vadí, že je Černý nesvéprávný, dělá si co chce a  pěstuje kamarádšofty.“

Svérázný muž vydržel ještě rok, než zástupci ČT jeho odchod potvrdili. „Je pravda, že Otakar Černý odchází do důchodu. Ke konci března podal výpověď.“ Externě však spolupracoval s televizí i nadále a mimo jiné prováděl slavnostní přípitek při tradičních Silvestrovských derby pražských „S“.

Otakar Černý (†77) byl jednou z legend sportovní redakce České televize. Věnoval se ale také politice.
Otakar Černý (†77) byl jednou z legend sportovní redakce České televize. Věnoval se ale také politice.