Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vydělané miliardy, ale žádné velké utrácení. To je »končící« legenda Serena!

Autor: ama

Záhy po semifinálovém vyřazení na Australian Open připustila Serena Williamsová (39), že ukončí dlouhou tenisovou kariéru. Veleúspěšnou pouť, která ji přinesla neskutečné bohatství.

Tenisem si za kompletních 25 let na okruhu WTA vydělala zhruba 94 milionů dolarů, což je v přepočtu přes dvě miliardy korun. Suverénně vede historickou tabulku příjmů žen ze štědře dotovaných turnajů. Její následovnice v čele se sestrou Venus a Marii Šarapovovou si nevypinkaly ani polovinu toho co ona.

To není zdaleka vše, díky dalším aktivitám a reklamě se celý její majetek odhaduje na více než pět miliard korun, za které si mohla pořídit prakticky cokoliv.

Nedávno se sice pro magazín Architecture Design pochlubila luxusní vilou na ploše 1350 čtverečních metrů za stovky milionů korun (níže ve videu), kde žije se svou rodinou, jinak ale Serena není zvyklá utrácet peníze jako jiní slavní sportovci. S tím na ni nechoďte, stejně jako s nějakými obřími skandály. „Neutrácím!“ řekla pro magazín People: „Jsem naprosto nudná, až příšerná. Ale učím se,“ dodala před rokem a koupila si alespoň nějaké šperky.

Obývák, nebo galerie?
Obývák, nebo galerie?

„Nikdy jsem nehrála pro peníze. Táta mi vždycky říkal: Nikdy si od tebe nebudu brát peníze, ale taky ti nebudu nikdy říkat, co s nimi máš dělat. Takže to od teenagerského věku bylo na mně. Učila jsem se dělat dobrá i špatná rozhodnutí. Ale nikdy jsem neskončila na mizině,“ řekla také v pořadu Uninterupted.

Zdá se tedy, že mladší ze sester Williamsových vydělané peníze ani v budoucnu jen tak nerozhází.