Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nezvratný osud: Přežil pád letadla s fotbalisty a teď unikl smrti znovu!

Autor: ptr

Někdo je holt dítě štěstěny. A tím někým je v tomto případě Erwin Tumiri. Jeden z přeživších tragické letecké nehody fotbalového týmu Chapecoense už podruhé unikl smrti. Při havárii autobusu v Bolívii, která si vyžádala dvacet obětí, utrpěl pouze lehčí zranění.

„Vyškrábal jsem se ven, sedl si a říkal jsem si: ‚Už zase, nemůžu tomu uvěřit.‘,“ citovali bolivijská média šťastlivce Tumiriho. Ten byl pro jistotu převezen do nemocnice, ale žádné vážnější problémy odhaleny nebyly. Bývalý stevard cestoval autobusem z Cochabamba do Santa Cruz. Cestu však nedokončil, když se vozidlo zřitilo ze 150 metrů vysokého srázu. Z padesáti cestujících vyvázlo pouze třicet.

První setkání se smrtí prožil Tumiri už v roce 2016. Tehdy byl na palubě letadla s brazilským fotbalovým týmem Chapecoense, který mířil na finálové utkání Jihoamerického poháru.  Aeroplán však do cíle v Medellínu nedoletěl. Tragickou havárii tehdy přežilo pouhých šest lidí a zahynulo jednasedmdesát. Šílená událost tehdy zastavila celý fotbalový svět.

Erwin Tumiri je dítě štěstěny.
Erwin Tumiri je dítě štěstěny.