Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hodně nepovedené pozápasové studio ČT: Gradovali nesmysl!

Autor: zal

Za výkony u mikrofonů to během Eura schytávají zprava zleva. Hlavně duo Vlášek – Karoch. Nicméně platí: Co fanoušek, to názor. Oba mají i své příznivce. Hledat ale zastání pro kvalitu studia ČT po zápase s Anglií lze jen obtížně.

Na Kavčích horách se za stolem sešli moderátor Pavel Čapek, bývalí hráči Vladimír Šmicer s Luďkem Zelenkou a novinář Jiří Hošek. Čas po utkání plynul a diváci marně čekali na tu jedinou podstatnou informaci, která z duelu vzešla: Kolikátí Češi jsou a kde, kdy a s kým budou hrát osmifinále.

»Už« po 12 minutách studia se v otázce při rozhovoru s Masopustem dověděli, že Česko skončilo ve skupině třetí. O čtyři minuty později musel reportér Kozohorský položit další dotaz – tentokrát Součkovi – aby bylo odtajněno, že se bude hrát v Glasgow, nebo Budapešti.

A pak to po nekonečných 21 minutách od hvizdu přišlo. „Snažili jsme se odsud ze studia ten příběh vygradovat, ale předpokládám, že už všichni víte, že jsme skončili třetí,“ odjistil Čapek bombu, která vybuchla vzápětí: „Můžeme narazit na Nizozemsko, Belgii a vítěze skupiny F.“

Výsledkem údajného gradování byly hned dvě chyby. Českému týmu nehrozil první ze skupiny F, ale z grupy E, což se naštěstí hned vysvětlilo. A Belgii už dostat nemohl, což však netušil ani jeden ze tří expertů.

Oprava přišla až po dalších 20 minutách. „Modely postupů a osmifinálových soupeřů jsou tak složité, že teprve teď s jistotou víme, že Belgie nám nehrozí,“ oznámil Čapek. Co na tom, že Česko mělo tu jistotu, že nenarazí na Lukaka a spol., už o 24 hodin dříve, kdy se Finové v tabulce týmů na 3. místech zařadili až za Ukrajinu.

Češi mohli hrát z 3. místa s Belgií jen ve dvou případech. V obou by muselo postoupit Finsko a nepostoupit Ukrajina, což od pondělí nebylo možné.

Moderátor Pavel Čapek
Moderátor Pavel Čapek