23. června 2021 • 23:30

Německo – Maďarsko 2:2. Spásná rána Goretzky, hosté pár minut od senzace

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa na mistrovství Evropy v závěrečném zápase skupiny F jen remizovali v Mnichově s Maďarskem 2:2, i tak ale postoupili do vyřazovací fáze. V osmifinále se ve Wembley v souboji gigantů utkají s Anglií, hostující tým se s účinkováním na turnaji rozloučil.



Němci s outsiderem skupiny dvakrát prohráli a k postupu se protrápili. Hosty poslal v 11. minutě do vedení Ádám Szalai, v 66. minutě srovnal Kai Havertz. Hned za necelé dvě minuty vrátil Maďarům nečekaný náskok András Schäfer, ale v 84. minutě zachránil favorita střídající Leon Goretzka.

Němci, na jejichž lavičce po Euru skončí trenér Joachim Löw, uzavřeli skupinu se ziskem čtyř bodů a umístili se před Portugalci na druhé příčce díky lepší vzájemné bilanci. Maďaři po nečekané remíze v Budapešti s Francií obrali o body dalšího velkého favorita, k účasti ve vyřazovací fázi jim to ale nestačilo a na postup ze skupiny z minulého Eura nenavázali.

„Jen těžko hledám slova. Odehráli jsme dobrý zápas. Němci sice dominovali, ale my jsme dali dva góly. Měli jsme smůlu, je to velmi hořký závěr turnaje,“ uvedl maďarský brankář Péter Gulácsi.

„Udělali jsme chyby, ale bojovali jsme a ukázali jsme charakter. Hlavní je, že jsme postoupili. To byl náš cíl. Nyní nás čeká Anglie a těšíme se na to. Budeme úplně jiným týmem než dnes, to vám mohu slíbit,“ řekl Löw.

Němci sice celý první poločas více drželi balon a dominovali, ale do vedení překvapivě šli Maďaři. Na Sallaiův centr si v 11. minutě naběhl Ádám Szalai a hlavičkou v pádu překonal Neuera. Němci na Euru inkasovali nejrychlejší gól od roku 2000.

Německá radost po vyrovnávací brance
Německá radost po vyrovnávací brance

Svěřenci kouče Löwa poté měli několik šancí na vyrovnání. V 21. minutě si naskočil na centr Hummels a hlavou zamířil pouze do břevna. Následně Ginter trefil jen brankáře Gulácsiho.

Ani po přestávce se Němcům nedařilo překonat maďarskou obranu. V 63. minutě naopak mohl zvýšit Sallai, který z přímého kopu napálil z vnější strany tyč.

V 66. minutě už favorit srovnal. Brankář Gulásci po přímém kopu promáchl ve vzdušném souboji a Havertz zblízka doklepl hlavou míč do sítě. Hned za 91 sekund si ale Maďaři vzali senzační vedení zpět. Ádám Szalai přiťukl míč Schäferovi a ten hlavou sklepl míč do sítě před vybíhajícím brankářem Neuerem.

Němci byli kousek od toho, aby senzačně vypadli. V 80. minutě těsně minul vzdálenější tyč Kroos a blamáž odvrátil až o čtyři minuty později střídající Goretzka, který po několika odrazech poslal míč do sítě.

Góly

Domácí: 66. Havertz, 84. Goretzka

Hosté: 11. Ádám Szalai, 68. Schäfer

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Ginter (82. Volland), Hummels, Rüdiger – Gündoğan (58. Goretzka), Kroos, Kimmich, Gosens (82. Musiala) – Havertz (67. Werner), Sané – Gnabry (67. T. Müller).

Hosté: Gulácsi – Fiola (88. Nikolić), Attila Szalai, Orban, Botka, Négo – Schäfer, Á. Nagy, Kleinheisler (88. Lovrencsics) – Sallai (75. Schön), Ádám Szalai (C) (82. K. Varga).

Náhradníci

Domácí: Leno, Trapp, Halstenberg, Volland, Werner, Musiala, Süle, Neuhaus, Goretzka, Can, Koch, Müller

Hosté: Dibusz, Bogdán, Lang, Kecskés, Lovrencsics, Varga, Sigér, Holender, Varga, Nikolić, Schön, Bolla

Karty

Domácí: Gündoğan, Sané

Hosté: Botka, Ádám Szalai, Fiola

Rozhodčí

S. Karasev – I. Demeško, M. Gavrilin (RUS)

Stadion

Aréna Mnichov

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Francie 3 1 2 0 4:3 5
2. Portugalsko 3 1 1 1 7:6 4
3. Německo 3 1 1 1 6:5 4
4. Maďarsko 3 0 2 1 3:6 2

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud