Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Tak to asi jo, Vlasto! Komentátoři ČT Karoch s Vláškem jsou jen pro smích

Autor: ama

Fotbalová reprezentace má za sebou nepovedený kvalifikační zápas ve Walesu a kritika se nesnáší jen na hráče. Pořádně za uši dostali i komentátoři České televize Vlastimil Vlášek (39) a Pavel Karoch (57).

Fanouškům se výkony bývalého hráče za mikrofonem nelíbí dlouhodobě, úterní večer však byl v jeho podání velmi nevydařený. Alespoň podle reakcí a komentářů na sociálních sítích, kde se objevilo hned několik hlášek Karocha komentujícího dění v Cardiffu.

„Motyka spustila,“ řekl ve chvíli, kdy Connor Roberts viděl druhou žlutou kartu a mířil předčasně pod sprchy. „Tak to asi jo, Vlasto,“ vypálil o chvíli později, když viděl opakovaný záznam tvrdého zákroku. „Chvíli jsem uvažoval, že vypnu zvuk, ale převážila zištná snaha mít legraci zadarmo,“ smál se dění v televizi na Twitteru třeba politický komentátor Alexandr Mitrofanov. „Já kvůli Karochovi chci vypínat televizi každé dvě minuty,“ přidal se jeden z odpovídajících. Podobných reakcí se vážně objevilo mnoho, ihned se o všem online diskutovalo mezi fotbalovými příznivci napříč Českou republikou.

Někdejší záložník, který si zahrál i v Kostarice, proslul za dlouhé roky komentování řadou hlášek, které léta kolují po českých hospodách. Na Twitteru se jim pravidelně věnují například Bonmoty Pavla Karocha. Za necelý půlrok už mají téměř tři tisíce sledujících. Na Facebooku je fanouškovská stránka. „No, podle grafiky Pavla Vrby bych řekl, že tohle byl už vyšší level koučování,“ povídal například při nedávném duelu Sparty s Ostravou. Opřel se třeba i do potetovaných rukou hráčů a najdou se desítky dalších prazvláštních výroků.

I přes hlasitou a sílící kritiku má Karoch jako expert ale stále v České televizi důvěru. Stejně jako moderátor Pavel Čapek, jenž byl zase kritizován za svůj výkon během studia „slavného“ zápasu Slavie na půdě Rangers. V pozápasovém rozhovoru se nezeptal na extempore Ondřeje Kúdely a šeptání do ucha Glena Kamary…

Pavel Karoch je častým terčem kritiky fanoušků.
Pavel Karoch je častým terčem kritiky fanoušků.