Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pochvala od světové hvězdy: Skvělé finále. I díky tobě, Karolíno!

Autor: ris

Prohra se ctí! Na Karolínu Plíškovou (29) nemůže po wimbledonském finále nikdo říct ani Ň. Na dvorci nechala proti rutinérce Bartyové srdce, za což jí po bitvě odměnily vyprodané ochozy bouřlivým potleskem. A chvály se dočkala i od experta Eurosportu Matse Wilandera „Respekt,“ řekl na adresu lounské rodačky po prohře 3:6, 7:6, 3:6 v televizním studiu.

Takovouhle řežbu o stříbrný talíř All England Club dlouho neviděl. Princ William s manželkou Kate, legendy Navrátilová s Kingovou, herec Cruise a další… ti všichni byli z té nádhery v transu. Aby ne, vždyť třetí set rozhodoval o vítězce poprvé po devíti letech. Tehdy Serena Williamsová udolala obranářku Agniezsku Radwaňskou.

Teď se radovala australská univerzálka. I když to tak v první sadě nevypadalo, proti Češce se nakonec musela vydat ze všech sil. Utkání mohla ukončit i dřív, ve druhém setu ale nedopodávala a v tiebreaku proti rozjeté soupeřce zůstala bez šance. „Ve druhé sadě se Karolína hodně zlepšila. Za stavu 5:6 to z její strany byla perfektní hra,“ chválil Wilander.

„Musíme jí dát všechen kredit za to, jak se dostala zpátky. Nezabalila to a bojovala,“ pokračoval nadšeně sedminásobný grandslamový šampion. „Byla zaujatá pro hru. Několikrát zatnula pěst, což u ní nebývalo zvykem,“ usmíval se nadšeně a doplnil. „Pomohla jí energie od týmu, od kouče Bajina.“

Nakonec to z českého pohledu nedopadlo. Fanoušci si ale budou o impozantním duelu ještě dlouho povídat.  „Karolína zaslouží veškerý respekt. Skvělé finále to bylo také její zásluhou,“ uzavřel Wilander

Tenisová superstart a televizní epxpert Mats Wilander
Tenisová superstart a televizní epxpert Mats Wilander