Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rozvod a smrt synka (†9)! Dvojité neštěstí šampiona z Nagana Romana Hamrlíka

Autor: vba

Kruté rány zasazuje osud slavným českým hokejistům. Po Davidu Pastrňákovi, který na konci června přišel o novorozeného synka, stihla podobná tragédie také Romana Hamrlíka (47). Šampionovi z Nagana se navíc rozpadlo už druhé manželství.

Na svou sportovní kariéru si zlínský rodák nemůže stěžovat. Stal se jedničkou draftu NHL (s Patrikem Štefanem jsou dodnes jediní Češi, kterým se to povedlo), s nároďákem vyhrál senzační zlato na olympiádě 1998 v Naganu a jako spolehlivý obránce si během dvaceti zámořských sezon vydělal jednu a čtvrt miliardy korun! V osobním životě ale Hamrlík schytává tvrdé porážky.

První manželství s Nikol, s níž má už dospělou dceru Natálii, mu krachlo. Během působení v Montrealu se však seznámil s Kanaďankou Cynthií a vše vypadalo zalité sluncem. A to doslova! Když totiž sekl s hokejem, přestěhovali se společně s jejím malým synkem Jamesem do Kostariky. Před pěti lety se jim pak narodila dcerka Billie Rose a následovala velkolepá svatba v montrealském chrámu. Děti vyrůstaly na pláži, Cynthia tam s nimi brázdila vlny na serfovém prkně. Život nádherné rodinky připomínal ráj na zemi!

O to krutější je scénář, který přinesly poslední měsíce. Láska mezi Romanem a Cynthií vyprchala. „Ano, Roman se rozvádí. Bude to dlouhý proces,“ potvrdil Blesku zdroj blízký rodině s tím, že jde o velké peníze a také o luxusní nemovitosti v Karibiku či Kanadě... Ještě děsivější rána ale oba zasáhla 5. července. Devítiletý James, jehož Hamrlík prakticky celý život vychovával jako vlastního a který hrdě nosil Romanovo příjmení, v Kostarice náhle zemřel.

Údajně mělo jít o otravu krve. „Po krátké nemoci spojené s dalšími komplikacemi jsme v nemocnici přišli o našeho malého Jamese. Stále se snažíme zjistit bližší podrobnosti, dejte nám prosím čas,“ oznámil na Facebooku Cynthiin bratr Yan. „Byl jsi můj anděl,“ pláče na Instagramu zdrcená maminka. Její rodina na pláži uspořádala pietní setkání a video z něj sdílela do celého světa. Hamrlík už na něm ale vidět není.

Bývalý hokejista Roman Hamrlík
Bývalý hokejista Roman Hamrlík