Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Naštvaný šéf ČOV Kejval o Neusserově mejdanu: Tohle je obrázek sportovní vlády!

Autor: mib

Řada vlivných zákulisních hráčů sportu přišla popřát předsedovi Národní sportovní agentury Filipu Neusserovi (40) na mejdan. Šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval (53) pozvánku nedostal.

Ono se není čemu divit, vždyť oslavenec měl být Kejvalovým protikandidátem na předsedu ČOV a kritikou nešetří ani jako »ministr sportu«. „O páteční oslavě jsem se dozvěděl z vašeho článku. Dokresluje to celkový obraz fungování pana Neussera a Národní sportovní agentury,“ řekl včera Blesku rozladěný Kejval.

Pohádali se hlavně kvůli covidovému letu na olympiádu do Tokia, kde se nakazili i sportovci. Neusser obvinil ČOV z podvodu. A teď pořádá velký mejdan, který lze chápat třeba jako demonstraci sportovního vlivu. Anebo, chcete-li, defilé kliky, která za novým předsedou stojí.

„Působí to zvláštně...“ podotýká Kejval. Zvláštně může působit třeba to, že do restaurace L‘Osteria v nádherném paláci DRN na Národní třídě dorazil kromě politiků a lobbisty Miroslava Jansty (59), šéfa České unie sportu a Kejvalova dalšího rivala, třeba i Milan Hnilička (48). Olympijský vítěz z Nagana skončil jako poslanec za ANO po účasti na papalášské párty v Teplicích při tvrdém lockdownu a kvůli finančním nesrovnalostem jej pak v čele NSA vystřídal právě Neusser. Dveřmi vyhozený Hnilička se však vrátil oknem jako místopředseda ČOV!

Olej do ohně

„Rád bych odpolitizoval sportovní prostředí,“ kasal se při nástupu šéf NSA. Ale na oslavě jeho kulatin to spíš vypadalo, že o miliardách ze státního rozpočtu budou rozhodovat jím zvaní hosté… „Podobné akce poškozují sportovce, proto nechci přilévat olej do ohně,“ uzavřel Kejval.

Covidový let do Tokia? Vše podle norem, tvrdí ČOV. Dál pomůže Prymula
Video se připravuje ...

Soud? Kašlu na to!

Když v srpnu předseda Jiří Kejval řešil skandál s koronavirovou nákazou členů olympijské výpravy do Tokia, ohradil se proti nařčení Filipa Neussera z Národní sportovní agentury, odmítl rezignaci a zaútočil. „Neusser jel neočkovaný na výlet, pohyboval se mezi sportovci, zvažujeme právní kroky!“ vyhrožoval Kejval.

Po měsíci šéf Českého olympijského výboru trochu brzdí. Žalobu k soudu možná ani nepodá. „Zatím v kauze není žádný vývoj. Ale nejspíš nebudeme takhle radikální,“ potvrdil včera Blesku Kejval.

Pivko si vychutnával olympijský šampion Jiří Šlégr s manželkou Lucií.
Pivko si vychutnával olympijský šampion Jiří Šlégr s manželkou Lucií.