Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manželka Schumachera Corinna: Chtěla, aby přežil za každou cenu! Teď bojuje s následky

Autor: ptr

Prezident FIA Jean Todt opět promluvil o situaci rodiny legendárního Michaela Schumachera (52). Jeden z nejbližších přátel dá čas od času alespoň trochu nahlédnout pod pokličku dění v uzavřeném sídle. Tentokrát pronesl pár slov především o manželce slavného pilota Corinně (52).

Fakt, že Michael utrpěl zranění s následky, je dlouho veřejně známý. Dodnes však nikdo nepotvrdil, že zranění mozku jsou trvalého charakteru. „Strávil jsem s Corinnou od té nehody hodně času. Je to skvělá žena a vede celou rodinu,“ pochválil Todt Schumacherovu manželku pro deník Bild.

Pak se vrátil k těžkým rozhodnutím po lyžařské nehodě v roce 2013. „Stalo se to tak náhle a ona neměla na výběr. Díky práci jeho lékařů a spolupráci Corinny, která tak moc chtěla, aby Michael přežil, přežil, ale s následky. S těmi v tuto chvíli bojuje on i Corinna. Doufáme, že se věci budou stále pomalu, ale jistě zlepšovat,“ prozradil bývalý výkonný ředitel závodní stáje Scuderia Ferrari, který má jako jeden z mála znalosti o přesném stavu fenomenálního Němce.

Jean Todt i nadále rodinu pravidelně navštěvuje a plně podporuje Michaelova syna Micka, který se letos probojoval do Formule 1, kde závodí za Haas. „Mick je jeden z lidí, kteří budou mít vždy speciální místo v mém srdci i v srdci mé ženy Michelle,“ uzavřel rozhovor Todt.

Michael Schumacher potřebuje velmi nákladnou péči.
Michael Schumacher potřebuje velmi nákladnou péči.