Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Basketbalová superstar nesmí hrát a trénovat s týmem: Za vše může očkování!

Autor: ptr

Rozehrávač Kyrie Irving patří k největším hvězdám současného basketbalu, ale ani tak nemá úlevy. Vzhledem ke svému rozhodnutí neočkovat se proti nemoci covid-19, riskuje celou svou kariéru. Jeho zaměstnavatel v severoamerické NBA mu zakázal jakékoliv fungování s týmem.

Pravidla na území New Yorku jsou neúprosná a neočkovaný sportovec se nesmí zúčastnit sportovních utkání v tomto státě. „Irving nemůže hrát a trénovat s týmem Nets, dokud nebude zcela k dispozici,“ prohlásil generální manažer Sean Marks v úterý. „Nedovolíme žádnému členu našeho týmu, aby se zúčastnil pouze některých tréninků a zápasů,“ dodal.

Ve hře totiž byl scénář, že talentovaný basketbalista bude hrát pouze venkovní zápasy ve státech, kde mu to současná situace dovoluje. Takové řešení v Brooklyn Nets nakonec nepřijali. Tým, který cílí na zisk titulu, nechce nabourávat celistvost party ani v případě mimořádného hráče, jakým Kyrie bezesporu je.

„Chceme skupinu lidí, kteří budou plně soustředěni na náš cíl a cestu k němu. Nechceme někoho, kdo by byl s týmem jen napůl. Nemyslím si, že by to bylo fér k týmu, zaměstnancům, majitelům, fanouškům i samotnému Kyriemu,“ nechal se slyšet Marks. Situaci mu samozřejmě stěžuje i to, že Irvingovi po sezoně končí smlouva a bude si tak moci hledat nového zaměstnavatele.

„Doufáme, že budeme mít Kyrieho k dispozici. Přivítáme ho s otevřenou náručí, hned jak to okolnosti dovolí. Ale nyní se musíme soustředit na našich 16 hráčů, kteří jsou připraveni. Samozřejmě nás ale ztráta takového hráče bolí, to nemůžu popřít,“ uzavřel své vyjádření k nepříjemné situaci.

Nyní je tedy míč na Irvingově straně kurtu, zatím se ovšem zdá, že je ve svém přesvědčení nezlomný. Navíc se začíná proslýchat, že uvažuje o přerušení kariéry na tento rok a v případě výměny do jiného týmu dokonce o úplném konci s basketbalem.

Americká basketbalová hvězda Kyrie Irving
Americká basketbalová hvězda Kyrie Irving