Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Úspěšný tenista lituje svého rozhodnutí: Neměl jsem se nechat očkovat!

Autor: ptr

Chtěl být uvědomělý a chránit sebe i své blízké, kdyby však tušil, co bude následovat, jistě by své rozhodnutí přehodnotil. Francouzský tenista Jérémy Chardy (34) se už víc jak měsíc potýká s obtížemi po očkování proti koronaviru. Dokonce musel předčasně ukončit letošní sezonu.

„Od chvíle, co jsem se nechal očkovat, mám problémy. Potýkám se sérií potíží. Nemůžu trénovat, nemůžu hrát,“ nechal se slyšet tenista. Své trable popsal jako silnou bolest po celém těle, jakmile začne vyvíjet fyzickou aktivitu.

„Raději si dám více času a ujistím se, že nebudu mít problémy v budoucnu, než abych svůj návrat uspěchal a zjistil, že mám stále zdravotní potíže,“ řekl dále. I proto raději rozhodl, že letos už do žádného turnaje nezasáhne. Dokonce po těchto patáliích začal zvažovat, že příští rok bude jeho poslední na okruhu, konečné rozhodnutí ale zatím nepadlo.

Hráč, který byl během kariéry nejvýše na pětadvacátém místě žebříčku, získal pouze jediný titul a to ve Stuttgartu v roce 2009. Ale během své kariéry si připsal řadu cenných skalpů, včetně toho že udolal Rogera Federera , Andy Murrayho nebo novopečeného šampiona za US Open Daniila Medveděva.

Francouzský tenista Jérémy Chardy
Francouzský tenista Jérémy Chardy