Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šéf nároďáku Nedvěd už má širší nominaci na ZOH! 100 jmen! Je tam Jágr?

Autor: as

Zamáčkněte slzu, ten bláznivý sen se s realitou nepotká. Hokejový titán Jaromír Jágr (49) na únorové olympiádě v Pekingu hrát nebude! Jeho jméno ve více než stočlenné širší nominaci chybí.

Bylo to míněno jako žertík, jenže leckdo jej vzal vážně. „Samozřejmě jediná tutovka pro Peking je Džegr,“ chechtal se generální manažer hokejového nároďáku Petr Nedvěd (49), když na konci září rozmlouval s deníkem Aha! o tvorbě české nominace pro Hry. Jeho kámoš zrovna válel v extralize a gólově táhl Kladno. „Hele, kdyby bodoval jako v poslední době, tak ho vezmu. Je to hozená rukavice,“ podpořil šílenou dedukci, že padesátiletý veterán se bude měřit s velikány z NHL.

Podle původního harmonogramu měly právě včera jednotlivé svazy odhalit širší kádry pro olympiádu. „Zatím se nebude zveřejňovat vůbec nic, NHL si to nepřeje,“ hlásil hned ráno Nedvěd. Zámořská liga si vzala až do 10. ledna čas na finální rozhodnutí, zda její hráči dostanou svolení hrát. „Pokud by nejeli, tak bychom tady zbytečně házeli nějaká jména.“

Nominace jsou nicméně i tak nachystané, ta česká, jejímž garantem je právě generální manažer, má přes sto jmen. „Sebe jsem tam napsal taky,“ smál se šprýmař Nedvěd, ovšem přiznal, že kámoše Jágra opomenul: „Jarda tam není, to potvrzuju. Snad s tím nebudu mít problém, vlastně bych to neměl říkat,“ ušklíbl se. Tuhle »zradu« mu ale NHL jistě promine.

Na nominační tiskové reprezentaci se sešel Petr Nedvěd a Jaromír Jágr, bývalí parťáci z NHL
Na nominační tiskové reprezentaci se sešel Petr Nedvěd a Jaromír Jágr, bývalí parťáci z NHL