Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Příbramští fotbalisté pro smích: Korumpující moulové, radši nesuďte, baví se veřejnost

Autor: sm

Hráči FK Příbram si u veřejnosti pořádně zavařili videem, na kterém vyjádřili v rámci ankety svůj názor na ženský fotbal. Odpovědi některých z nich zvedly Čechy ze židle a fotbalisté se obratem dočkali sarkastických reakcí. Video neuniklo ani tuzemským klubům, jejichž součástí jsou ženské kluby. Například Sparta nabídla zajímavou výzvu.

Častá odpověď ve smyslu, že hráčům ženský fotbal nevadí, byla v poměru k dalším vyjádřením ještě vcelku diplomatická. „Není to asi úplně sport pro holky, spíš by se měly víc věnovat plotně. Ale když je to baví, tak proč ne,“ odpověděl například Tomáš Dočekal. „Holky taky umí kopat, mám pozitivní názor. Měly by hrát fotbal a sportovat, aby nebyly tlusté…“ podotkl Daniel Procházka. Servítky si nebral třeba ani Stanislav Vávra: „Bez komentáře. Já se k tomu vyjadřovat nebudu. A ony ať nekomentujou nás a ne*erou se do nás.“

Reakce rozohněné veřejnosti na sebe nenechaly dlouho čekat. „I ty holky hrajou líp, než vy na třináctém místě druhé ligy,“ napsal jeden z uživatelů YouTube pod video s anketou. „Kdyby se mě někdo zeptal na názor na příbramský fotbal, řekl bych, že mi nevadí, ale s mužským bych ho nesrovnával,“ píše další komentující, který své hodnocení založil na podobném vyjádření, jaké zaznělo ve videu na konto ženského fotbalu.

Ani na facebookových stránkách někteří uživatelé hráče nešetřili. „FK Příbram je banda korumpujících moulů, kteří budou hrát příští rok ČFL a za dva roky divizi. Táhněte radši k lopatě, moulové,“ neměl slitování jeden z komentujících. „Nezajímá mě to. Aneb jak ve třech slovech popsat názor většiny republiky na Příbram,“ poznamenal další z diskutujících s citací z videa.

Kontroverzní tvorba z dílny Příbrami neunikla ani Slavii, která video sdílela na svých sociálních sítích. Ani tam se v komentářích ale velkého zastání fotbalisté nedočkali. „Arogantní kašpárci... Navíc z klubu, kde by hráči opravdu kvality jiných posuzovat neměli... Ať se hoši soustředí na vlastní výkony,“ zní jedna z reakcí u příspěvku. „Nečekal jsem, že je dno českého fotbalu až tak hluboko,“ komentuje další uživatel.

Se zajímavou nabídkou pak přišla fotbalová Sparta: „»Ať kluci hrajou fotbal, ale podle mě by se měli držet spíš v garáži.« Pojďte si dát dovednostní souboj s naším ženským týmem, uvidíme, jak budete mluvit pak, pánové.“ 

Ohledně videa vyjádřil svůj názor také novinář Filip Horký. „Hele, lidi, vám nevadí, že příbramští chlapi hrajou fotbal? Vy se na to vydržíte koukat?“ reagoval ironicky na video, jehož kontroverzní obsah nejspíš později pochopil také samotný příbramský klub a raději jej smazal.

Příbram vydala kontroverzní video. Názory některých hráčů na ženský fotbal veřejnost překvapily.
Příbram vydala kontroverzní video. Názory některých hráčů na ženský fotbal veřejnost překvapily.