Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kouč Sparty tápal v postupové matematice. Vrbo, stačí plichta!

Autor: mib

Sčítání bodů mu moc nešlo. Blesk tak daruje sparťanskému kouči Pavlu Vrbovi (58) před duelem Evropské ligy s Bröndby Kodaň (18:45, Sport 1) pohárovou »kalkulačku«.

Vrba minule po prohře na Rangers (0:2) vyzvídal u televizního reportéra, jestli je nějaká šance, aby Sparta prošla dál, když skotský tým v závěrečném kole prohraje v Lyonu a »rudí« dokážou porazit dánského soupeře. Trenér s měsíční gáží cca 750 tisíc si nespočítal, že kvůli vzájemným zápasům potřebovali sparťané skórovat.

Kupecké počty

Vrbovi se navíc vymstily i »kupecké počty« v Kodani, protože po úvodním zářijovém mači (0:0) tvrdil: „Chtěli jsme vyhrát, ale bod bereme. Víme, co potřebujeme uhrát ve skupině, abychom byli úspěšní.“ Jenže to se sparťané přepočítali! Kdyby měli teď o dva body víc, mohli si to rozdat na dálku s Rangers o jaro v Evropské lize.

Takhle mohou kalkulovat už jen s udržením třetího místa a pokračováním v Konferenční lize. A pane trenére, je to jednoduché – stačí plichta!

Ošidné kalkulace

„Nevím, jestli je to výhoda, že se nemusí nic složitě počítat. Ale čeká nás zápas, kdy poražený končí. Chceme postoupit,“ ví Vrba. Za remízového stavu v závěru tedy mohou domácí klidně kopat míče na osiřelé tribuny, kam může maximálně 1000 diváků. „Kalkulovat na remízu je ošidné, nevyplácí se to. Když to bude v 90. minutě 0:0, tak se dopředu hnát nebudeme, ale nechceme taktizovat hned na začátku,“ upozornil trenér. Jen aby to Spartě nakonec nespočítali fotbalisté Bröndby…

Jak to tedy se Spartou je? Postačí jí remíza?
Jak to tedy se Spartou je? Postačí jí remíza?

Témata:  blesksportPavel VrbamatematikaLyonSpartaKodaň