Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Záchrana života v přímém přenosu: Reprezentant zkolaboval během utkání!

Autor: ČTK, red

Fotbalový obránce Ousmane Coulibaly (32), který utrpěl v sobotním utkání katarské ligy zástavu srdce, je díky včasnému zásahu lékařů ve stabilizovaném stavu. Informovala o tom na instagramu jeho manželka.

Dvaatřicetiletý hráč týmu Vakrá zkolaboval v závěru prvního poločasu duelu s Rajjánem a ještě na stadionu v Dauhá mu zasahující lékaři poskytli první pomoc. Bývalý reprezentant Mali byl převezen do nemocnice a utkání bylo za stavu 1:0 pro Rajján předčasně ukončeno. Duel se dohraje v pondělí na jiném stadionu.

„Děkuji za vaše zprávy plné podpory a lásky. Ousmane je po infarktu ve stabilizovaném stavu. Pomalu, ale jistě se probírá k vědomí,“ uvedla Coulibalyho manželka. „Je ve velmi dobrých rukou. Mnohokrát děkuji bohu a doktorům, kteří zachránili mému manželovi život. Pokračujeme v modlitbách,“ dodala.

Rodák z Paříže hrál v minulosti za francouzské kluby Guincamp a Brest. Před přestupem do Vakrá v roce 2019 hájil dres Panathinaikosu Atény.

Podobné kolapsy nejsou bohužel ve fotbale ničím vyjímečným. Například na loňském mistrovství Evropy měl srdeční příhodu během zápasu s Finskem dánský reprezentant Christian Eriksen, kterému byl pak implantován kardioverter-defibrilátor.

Fotbalový obránce Ousmane Coulibaly zkolaboval během ligového utkání.
Fotbalový obránce Ousmane Coulibaly zkolaboval během ligového utkání.